Çip üretiminde dünyanın önde gelen markalarından bir tanesi olan Intel, verimliliğini ve sektördeki etkinliğini artırmak adına 30 milyar dolarlık bir yatırım planlıyor

Pandemi ile birlikte yaşanmaya başlanan çip tedarik sorunları, tüm dünyada etkisini gösterdi. Bu sorunların tekrarlanmamasını isteyen ve sektördeki etkinliğini artırmayı hedefleyen Intel, 30 milyar dolarlık bir yatırımı duyurdu. Kanada merkezli Brookfield ile çalışacak olan Intel, Avrupa’nın çip kapasitesini bu yatırımı ile artıracak. Çip fabrikalarına yönelik yapılacak olan bu yatırımın planlaması daha önce duyurulmuştu.

Intel Arc ekran kartı fiyatları ortaya çıktı

10 yılda 80 milyon dolarlık yatırım

Intel geçtiğimiz aylarda yaptığı resmi açıklamada, yeni yatırım planlarının olduğunu açıklamıştı. Şirket 30 milyar dolarlık çip yatırımının ardından 10 yıllık süre içerisinde 50 milyar dolarlık bir yatırım daha yapacak. Şirket, yatırımların ardından Fransa ve Almanya gibi ülkelerle yaptığı anlaşmaların bir benzerini İtalya’yla da yapmayı planlıyor.

Amerika Birleşik Devletleri’nde 9 Ağustos’ta yürürlüğe giren yeni yasa kapsamında Intel hem destek hem de vergi indiriminden yararlanabilecek. Bu nedenle yatırımların hızlandırılması da beklentiler arasında.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir