İşlemci konusunda yılların popüler ve güçlü markalarından bir tanesi olan Intel yaptığı yeni açıklama ile sektörde dikkat çekti. Intel’e göre AMD’nin yeni modelleri ile Intel’e karşı ciddi bir güç elde etmesine Intel izin vermiş. Şirketin bu konudaki yorumu ise “Avans verdik” şeklinde oldu.

2021 yılı itibariyle baş gösteren çip krizi pek çok teknoloji devinin bu alanda yeni çalışmalar yapmasını teşvik etti. İşlemci konusunda en önemli atılımlardan birisi ise AMD cephesinden geldi. Girişim öylesine dikkat çekti ki Intel’in önüne geçmeyi başaran AMD, böylece pek çok farklı marka ile yeni işlemci satışları için ortaklıklar kurmaya dahi başladı. 2000’li yıllara kadar işlemci sektöründe tekel olarak görülen Intel, 2021 yılı itibariyle sektörde yaşadığı gerileme ile dikkat çektiği gibi Intel’in bu hamleye nasıl yanıt vereceği de merak edilmeye başlandı.

Intel CEO’sundan çarpıcı açıklamalar!

Konu ile ilgili ilk açıklamalar Intel CEO Pat Gelsinger’den geldi. Gelsinger, Intel’in bilerek AMD’nin büyümesine ve pazar payını artırmasına izin verdiğini söyledi. Şirketin neden böyle bir hamle yaptığı bilinmese de açıklamalara göre AMD’nin gerisinde kalan Intel için şu anda tek hedef AMD’yi üretilecek yeni işlemcilerle geçebilmek.

Özel bir konferansa katılarak Intel ve AMD arasındaki rekabeti değerlendiren Pat Gelsinger, “Ben AMD’ye karşı pay kaybetmedim. Onlara pay verdim. Çünkü tüm pazarı kapsayacak kadar üretim kapasitem yoktu. Yaptığımız yatırımlarla birlikte büyüyen pazarı kapsayacak kapasitemiz olacak.” dedi.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir