Intel yeni bir dizüstü bilgisayar planı duyurdu. Bu noktada cihazını daha ince ve daha hafif hale getirmek için uğraşacak.

Intel, yakında Evo işlevselliğini dizüstü bilgisayarlarda uygulayacağını duyurdu. Ayrıca işletmeler için vPro AnEvo tasarım etiketine sahip taşınabilir bilgisayarlar üreteceğini de duyurdu. Kayıtlardaki bilgiler Intel’in yalnızca 2022’de 35 yeni makine piyasaya sürmeyi planladığını söylüyor.

Intel Core i5-12400F sonuçları rakiplerini zorlayacak!

Bu duyuru, Intel, Alder Lake PS serisi ve US serisinin 12. nesil işlemcilerini duyurduğunda yapıldı. Performans ve verimliliğin özüne ek olarak, bu CPU’lar Intel’in 10nm teknolojisine dayanmaktadır.
Intel, dizüstü bilgisayarları daha ince ve daha hafif hale getirmeyi hedefliyor.

Intel, dizüstü bilgisayarları daha ince ve hafif yapmayı hedefliyor

Günümüzde, P serisi, üst düzey P çekirdekli ve sekiz V çekirdekli en iyi işlemcilerden oluşuyor. 8 V çekirdekli ve 4 P çekirdekli i5 ve i7 sürümleri de vardır. U serisi ise P çekirdeğinden çok V çekirdeğine odaklanır. Bu arada, P-core, performans ve V-core verimliliği olarak adlandırılır.

Intel, CEO Pat Gelsinger altında tamamen yeniden düşünüldü. Bu yüzden şirket içinde bir heyecan vardı. Bu, TSMC, AMD, Nvidia ve Apple gibi çoğu şirketin pazar payı ve konum kazanması için alan yarattı.

Apple, özellikle işlemci teknolojisi söz konusu olduğunda, son yıllarda iPhone ve iPad A serisi yonga setleri üzerinde çalışıyor. Dizüstü bilgisayarlar, masaüstü bilgisayarlar ve iPad’ler için M serisi işlemciler, çok düşük güç tüketimi ile büyük miktarlarda bilgi işlem gücü sağlayarak büyük adımlar attı. Ancak Intel çalışmayı bırakmadı. Şirket, yarı iletken üretimine ve dizüstü bilgisayar işlemcilerine geçmeyi planlıyor.

Peki siz Intel işlemciler hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorum kısmından bize iletmeyi unutmayın!

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir