Intel, grafik kartı yazılımında, çalışmayı engelleyen sorunu sadece tek satırlık bir kodla düzeltti. İşte detaylar.

Dikkatinizi çekebilir: Intel Core i7-13700K performans testinde görüldü

Yazılımcıların veya konu hakkında az bilgisi olanların dahi bildiği gibi bazen kodlardaki tek bir hata, sistemin çalışmasını doğrudan etkileyebilir ve arızalanmasına neden olabilir. Intel’in yazılımında benzer bir sorunu vardı. Bir süredir bu sorunu çözmeye çalışan şirket, grafik kartı yazılımındaki hatayı tek bir kod satırıyla ayıklamayı başardı ve öngörülemeyen performans artışı sağladı.

Intel, grafik kartı yazılımındaki bir sorunu düzeltti!

Mevcut sorunun ışın izlemede performans düşüşüne neden olduğu bildiriliyordu. Şirket bu sorunu kökten çözen yeni bir güncelleme yayınlandı. Intel sadece sorunu düzeltmekle kalmadı ayrıca grafik kartında 100 kat performans artışı sağlamayı da başardı. Yeni yazılımı kontrol eden analistler ise durum karşısındaki şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Sorunlu yazılım sürümündeki hatanın Vulkan ışın izleme teknolojisinden kaynaklandığına inanılıyor. Bu nedenle yazılım, video kartındaki yerel bellek modülleri (GDDR6 RAM) yerine sistem belleğini (anakarta bağlı RAM) kullanılıyordu ve bu durum performansta önemli bir düşüşe neden olmuştu.

Ancak bu yeni güncellemeyi inceleyen analistler, Intel’in yalnızca bir kod satırı kullanarak ışın izlemede 100 kat daha iyi performans elde etmeyi başardığını açıkladı. GDDR6 yerine DDR4 veya yeni nesil DDR5 sistem belleği kullanmanın performans kaybına yol açacağını tahmin etmek zor olmasa da sorun düzeltmesinde kimse bu kadar yüksek bir büyüme beklemiyordu.

Peki sizler bu durum hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir