Instagram, canlı aktarım olanaklarını genişletiyor. Artık Instagram’ın masaüstü versiyonunda canlı yayın yapabilirsiniz.

Instagram yeni özellikler getiriyor

Popüler sosyal platform Instagram, masaüstü özelliklerini sürekli geliştiriyor. Şirketten yapılan son duyuruya göre artık masaüstü versiyonunda canlı yayın yapmak mümkün. Instagram Live Producer sayesinde OBS veya Streamlabs gibi programlarda canlı yayın başlatabilirsiniz.

iOS için Instagram indir
Android için Instagram indir

Instagram Live Producer kullanarak bilgisayardan canlı yayın yapılabilecek

Üçüncü taraf akış platformlarını kullanarak Instagram’dan canlı yayın. Instagram Canlı Yapımcı adı verilen bu yenilik, sosyal medya hizmeti üzerinden yayın yapmak isteyen kullanıcılara büyük kolaylık sağlayacak. Ayrıca Instagram, yeni özelliği ile YouTube ve Twitch ile rekabet edecek.

Meta sosyal medya platformu, ilk kez uygulama dışında canlı yayın akışı sağlıyor. Yeni entegrasyon sayesinde Instagram gönderilerinde harici bir kamera, mikrofon veya ekran modeli kullanılabiliyor.

Instagram’ın masaüstü sürümünde canlı yayın başlatmak için öncelikle seçtiğiniz yayın platformunu (OBS veya Streamlabs gibi) belirtmelisiniz. Daha sonra canlı akışınıza bir başlık vermeniz istenecektir. Bir başlık seçtikten sonra, bir anahtar ve yayına doğrudan bir bağlantı göreceksiniz. Her iki kod da harici yazılıma kopyalandığında. Instagram özet akışınızı harici uygulamalara bağlayabilirsiniz.

Tech Crunch ile konuşan bir Meta sözcüsü, Instagram Live Producer için şunları söyledi:

Instagram Live’ı paylaşılan deneyimler için anlamlı bir yer haline getirmenin yolları üzerinde her zaman çalışıyoruz. Şu anda yayıncıların küçük bir ortak grubuyla yayın yazılımı kullanarak canlı yayına geçmelerine izin vermenin bir yolunu test ediyoruz.

Instagram ilk kez harici uygulamalarla entegrasyon sunuyor olsa da, paylaşım yapmanın bazı kuralları var. örneğin; 9×16 en boy oranını, 720 piksel çözünürlüğü, saniyede 60 kareyi ve 2.250 ila 6.000 Kbps video bit hızını desteklediğine dikkat çekti.

instagramin web surumune canli yayin ozelligi geliyor

Yeni Instagram canlı yayın işlevinin kademeli olarak dünyanın farklı yerlerinde uygulanacağı bildiriliyor. Bu nedenle önümüzdeki günlerde testlerin Türkiye’de yapılmasını bekliyoruz. Instagram Live Producer’ın yalnızca Instagram Web için kullanılabildiğini lütfen unutmayın.

Peki siz Instagram’ın uzun zamandır beklenen yeni özelliği hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce bu özellik Instagram’ı ileride bir yayın platformu haline dönüştürür mü?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir