Instagram’ın ana şirketi Meta, Instagram’ın favori özellik sürümlerini geliştirmek için geliştirici topluluğuyla birlikte yeni özellikler üzerinde çalışacak.

Instagram’dan yeni yaş özelliği geliyor

Meta, yarından itibaren geliştiriciler için Instagram Reel API’sini tanıtacaklarını duyurdu. Şirket, geliştirici topluluğundan Reels’in birinci öncelik olduğunu duyduktan sonra yeni Reels API’sini piyasaya sürdüğünü söyledi. Meta, Reels’i içerik yayınlama, yorum denetleme, hashtag arama, keşif, bahsetme ve daha fazlası için desteğini genişletiyor.

Geliştiriciler, Reels için sosyal etkileşimin ölçüm değerlerini almak için API’yi kullanabilecek. Geliştiriciler, çarkı yeni API’yi kullanarak Instagram Business hesaplarında da yayınlayabilir. API’ler ayrıca geliştiricilerin yorumları yanıtlamasına, yorumları silmesine, yorumları gizlemesine/göstermesine ve Makaralardaki yorumları devre dışı bırakmasına/etkinleştirmesine olanak tanıyacak.

Ayrıca geliştiriciler, belirli hashtag’lerle etiketlenmiş herkese açık videoları bulabilecekler. Geliştiriciler, Instagram takma adlarını veya içerik oluşturucularını içeren veya bunlardan bahseden videoları da tanımlayabilecek.

Android için Instagram indir
iOS için Instagram indir

Instagram, TikTok ile rekabet etmek istiyor

API geliştirmeleri, Instagram Graph API’nin tüm mevcut ve önceki sürümlerine uygulanarak geliştiricilerin uygulamalarını Instagram’ın özellikleri ve işlevleriyle entegre etmesine olanak tanıyor. Meta, makaraların zaten geçerli API’lere erişimi olan geliştiricilere otomatik olarak sunulacağını söylüyor.

Şirket, bir blog yazısında şu ifadelere yer verdi:

“28 Haziran 2022’den itibaren Instagram Platformunda çeşitli geliştiricilere Reels’i tanıtmaya başlayacağız. İnsanlar Instagram’ı ister doğal olarak isterse bir üçüncü taraf aracılığıyla kullanıyor olsunlar, içerik yayınlama ve tüketim deneyimlerimizi her zaman iyileştirmeye çalışıyoruz. Geliştirici topluluğumuzdan sürekli olarak Reels’in birinci öncelik olduğunu duyduktan sonra Reels’i zaten aşina olabileceğiniz bir dizi uç noktayla tanıştırmaktan heyecan duyuyoruz.”

TikTok en büyük sosyal medya ünvanına sahip olmasının nedeni her geçen gün yeni özellikler üretmesi ve güçlü önerilen algoritmaya sahip olması. Bu uygulamanın popülaritesinin nedenlerinden muazzam biri. Bu nedenle, Meta’nın insanların Reels ile daha fazla ilgilenmesini sağlamak için kendi tavsiye sistemlerini geliştirmeye odaklanması ve sırayla Tik Tok ile rekabet etmek için daha mantıklı bir yol benimsemesi iyi bir adım gibi görünüyor.

Peki siz Instagram ve TikTok rekabeti hakkında ne düşünüyorsunuz? Son yıllarda birbiriyle kıyasıya rekabet içinde olan şirketlerden hangisi öne çıkmayı başaracak dersiniz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir