Instagram’ın uzun bir zamandır markalar ve influencerlar tarafından kullanılan ürün etiketleme özelliği sonunda herkese açık hale geliyor. 

Instagram, uzun bir zamandır en çok tercih edilen sosyal platformlarından biridir. Durum böyle olunca da platformu kullanan pek çok kullanıcı Instagram’dan sürekli yeni özellikler bekliyor. Instagram’dan belki de en çok beklenen özelliklerden bazılarının da geçtiğimiz günler içerisinde duyurulduğu dile getirilmişti. Instagram’ın oldukça güçlü bir satış gücü var ve neredeyse artık herkes internet alışverişlerinde ‘Influencer’lardan görmüş oldukları ürünleri tercih etmeye başladı. Fakat son zamanlar içerisinde markaların ve influencerların kullanabildiği pek çok özelliğin platformda herkese açık bir hale geldiği de görülmeye başlandı. Instagram, bugün de gönderilere ürün etiketleme özelliğini herkesin kullanımına açacağını belirtti. 

Ürün etiketleme özelliği ilgi görebilir

29 1

Uzun bir dönem hikayelere link ekleme özelliğinde olduğu gibi, gönderilere ürün etiketi koymak da artık influencer ve markalara özel bir durum olmaktan çıkıyor. Sonuçta her ne kadar bazı kullanıcıların binlerce takipçisi olmasa da arkadaşlarına ürün önermeleri mümkün olacak. Instagram’da bu amaçla, ürün etiketi koyma özelliğini de herkesin kullanımına açtığını belirtti. Bu etiketler ile beraber aileler, arkadaşlar ve meraklı akrabalar üzerindeki pantolondan, çantaya kadar kullanılan her ürüne fotoğraflar üzerine tıklayarak direk olarak ulaşabilirsiniz. 

Instagram’ın ürün etiketleme özelliğinde yapılan bu değişiklikler ile beraber, ürünlerin keşfedilebilirliğinin artması ve markalara da daha çok destek olunması amaçlanıyor. Elbette ki her ne kadar markalar bu durumdan kar elde ediyor olsa da etiketlediğiniz ürünün satışından komisyon alacağınızı da düşünmeyin. Bu satışlardan herhangi bir komisyon alınması durumu şu an için gündemde değildir. Yani ürünün satışından elde edilen gelir eğer markayla bir iş birliği içerisinde değilse sizi pek de ilgilendiren bir durum yoktur. Fakat yine de bu taktiği kullanarak markaların dikkatini çekmek mümkün olabilir. İlerleyen günler içerisinde özelliğin tüm kullanıcılar için aktif olması planlanıyor olsa da şu anda sadece ABD’de herkese açık hale getirildi. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlı olup, yakın zaman yeni bilgiler elde edilebilir. 

iPhone 14 ekranlarını Samsung üretecek

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir