Her geçen gün daha popüler hale gelen NFT konsepti, sosyal medya platformları tarafından desteklenmektedir. Bir süredir yeni projelerle gündemde olan Meta’da NFT pazarına giriş yapma hazırlıklarına başladı.

Çağımızın kaçınılmaz değişimini temsil eden dijital dünyada kripto para, blockchain ve token gibi kavramlar hayatımıza girdi. Art ve token kavramlarını birleştiren son zamanlarda popüler olan NFT konsepti dünya çapında yayılmaya devam ediyor. Dijital dünya söz konusu olduğunda hiçbir şeyin gerisinde kalmak istemeyen Meta ise bu konuda da harekete geçti.

NFT dünya genelinde hala büyük tartışmalar yaratan bir kavram olsa da büyük şirketler ve önemli isimler bu yolla ticaret yapmaya devam ediyor. Bu piyasanın kalıcı olup olmadığı yönündeki endişe hala devam ederken sosyal medya pazarının en büyük şirketlerinin başında gelen eski adı Meta’dan oldukça büyük bir adım geldi.

NFT geleceğin pazar mı?

The Financial Times tarafından yayımlanan rapora göre şirket, kullanıcılarının kendi çatısı altında bulunan sosyal medya platformlarında NFT oluşturmasına, satmasına ve sergilemesine imkan sağlayan yeni bir düzenleme getiriyor. Şirketin bu adımı NFT pazarının dijital dünyadaki yerini sağlamlaştırması için oldukça yararı olacak bir adım olarak da değerlendiriliyor.

Çin, kendi NFT ekosistemini inşa diyor

Ancak şirketin NFT dünyasına giriş planlarının şu an hala hazırlık aşamasında olduğunu belirtmek gerek. Yani Meta henüz bu özelliği resmi olarak duyurmadı. Bu bilgiler şirkete yakın kaynaklar tarafından elde edilen sızıntılar olduğundan Meta’nın bu yeni düzenlemeyi ne zaman yürürlüğe sokacağı ya da sokup sokamayacağı bilinmiyor. Ancak gelen söylentiler Meta’nın sosyal medya pazarında NFT için özel bir pazar arayüzü oluşturacağı yönünde.

Hatırlarsanı geçtiğimiz günlerde NFT hakkında şirket içinden de önemli açıklamalar gelmişti. Geçtiğimiz Ekim ayında Meta CEO’su Mark Zuckerberg, metaverse’in dijital malların sahipliğini ve destekleyeceğini açıklayan bir konuşma yapmış, Instagram CEO’su Adam Mosseri ise geçtiğimiz haftalarda NFT ile ilgili şunları söylemişti.

Henüz duyurulacak bir şey yok, ancak kesinlikle NFT’leri daha geniş bir kitle için nasıl daha erişilebilir hale getirebileceğimizi aktif olarak araştırıyoruz. Bence Instagram NFT dünyası için ilginç bir yer. Aynı zamanda yaratıcılara yardımcı olmanın önemli bir yolu.

Son aylarda oldukça hareketli olan NFT dünyasında son dönemde birçok web sitesinde alım satımı görülmekte. Fakat bu piyasaya girmeyi düşünen tek sosyal medya platformunun Meta olmadığını da söylemek gerek. Twitter’ın da kullanıcılarının NFT koleksiyonunu gösteren bir sekme üzerinde çalışmalarına başladığı söyleniyor. Tüm bu bilgiler NFT’nin kalıcı bir pazar olacağının göstergesi olsa da bu konuda kesin bir yorum yapmamak gerek.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir