Çin devlet destekli blok zinciri hizmeti ağı olarak kullanılan BSN kısa bir süre içerisinde dijital Yuan ile NFT ticaretini başlatmak adına hazırlıklara başladı. Kripto para tabanlı olan NFT ticaretine önemli bir rakip geliyor gibi gözüküyor. 

Merkeziyetsiz olması sebebiyle kripto paralara ülke içerisinde tamamen yasak getiren Çin, dijital Yuan uygulaması ile dijital carlık işlemlerini kontrol ediyordu. ülke şu anda büyüme aşamasında olan NFT trendi karşısında harekete geçiyor. 

Çin NFT sektörünü inşa ediyor

5 5

Devlet destekli China Mobile, China Union Pay ve Devlet Bilgi Merkezi tarafından inşa edilen Blokzincir Hizmet Ağı – BSN, NFT transferini destekleyecek bir yapılanma için harekete geçti. Söz konusu bu yeni yapımının Cosmos gibi 20 önemli platform ile iş birliği içerisinde olduğunu dile getiriyor. Bilindiği üzere NFT sektörünün aksine BSN ağı üzerinden kripto para ile ticareti yapılan NFT’leri desteklemiyor. Kısaca belirtmek gerekirse tamamen devlet kontrollü alında transferi gerçekleşecek NFT ürünleri olacak. Bu anlamda kanun açısından herhangi bir sıkıntı söz konusu olmayacak. İşletmeler ve bireyler bu ağ üzerinden NFT’leri yönetmek adına çeşitli uygulamalar geliştirebilecekler. 

Tesla otomobiller ile kripto madencilik çalışmaları yapıldı

BSN bu ayın sonunda NFT ürünlerine destek verecek bir yapı için güncelleme sunacak. Sonrasında ise programlama ara yüzü de sunulacak. Ticaret ve hizmet ücretleri için yalnızca dijital Yuan kullanılabilecek. BSN halihazırda mevcut olan Ethereum gibi ağları da adapte eden 10 farklı zinciri de entegre etmek adına çalışmalarına devam ediyor. Tencent, Baidu gibi dev isimler bu kontrol altındaki blok zincirinde dijital koleksiyon olarak hazırladıkları NFT ürünlerini kullanıcıların beğenisine sunuyor. Yalnızca 70 cent kadar çıkarma ücreti olan bu dijital koleksiyonların bu yıl içerisinde 10 milyona kadar çıkması bekleniyor. Dijital Yuan altyapısının da eklenmesiyle NFT pazarında önemli miktarda değişimlerin yaşanabileceği düşünülüyor. 

NFT

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir