Meta’nın ana platformlarından biri olan Instagram’ın güncel aylık aktif kullanıcı sayısı açıklandı. Instagram son zamanlarda TikTok tarafından sert bir şekilde geçildi.

Instagram içeriklerini planlama özelliği geliyor

TikTok’u kazanan ve TikTok ile mücadele etmek için sürekli olarak önemli değişiklikler yapan şirket, kullanıcı sayısı açısından oldukça iyi durumda kaldı ve çok yoğun bir şekilde kullanılmaya devam ediyor. Bugün yayınlanan bir açıklamaya göre, şirketin şu anda aylık 2 milyar aktif kullanıcısı var. 2018’de aylık 1 milyardan fazla aktif kullanıcısıyla Instagram hala Facebook’un gerisinde kalıyor.

Instagram beklenen performansı gösteremiyor

Meta’nın kendi rakamlarına göre Facebook şu anda 2,96 milyar aylık aktif kullanıcıya sahip. Meta’nın kuruluşuyla birlikte yan kuruluş haline gelen Facebook, yeni bir nesli kaybetmesine rağmen milyarlarca kişiyi kendine çekmeye ve kâr etmeye devam ettiğini açıkladı. Şirketin mevcut mali durumu pek iyi değildi.

Meta, küresel ekonomik koşulları ve enflasyonu gelirde düşüşe neden olarak gösterir ve Metaverse sitesinde yapılan büyük yatırımlardan yatırımcıların gelir kaybını aktif olarak tasvir etmeye çalışır. Birçok yatırımcı Metaverse’in çok para harcadığına inanıyor. Meta CEO’su Mark Zuckerberg, metaverse’in uzun vadeli getirilerinin çok yüksek olduğuna inanıyor.

Sık sık güncellemelerle kullanıcı çekmeye çalışan Instagram’ın hala beklentilerin gerisinde kalması Meta’nın üzerinde baskı yaratıyor gibi görünüyor. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir