Instagram içerikleri için zamanlama özelliği test edilmeye başlandı. Özellik sayesinde kullanıcılar Reels içeriklerini dahi ileri tarihli zamanlayarak paylaşabilecek.

Instagram’da içerik planlama konusunda eksiklik bulunuyor. Ancak kısa süre içerisinde bu durum değişecek. Zira Instagram’da içerik planlama konusunda testler başladı. Kullanıcıları büyük bir bölümünün merakla beklediği özellik, test süreci tamamlandıktan sonra tüm kullanıcılara sunulacak. Meta tarafından  “Küresel topluluğumuzun belirli bir yüzdesi ile içerik planlama özelliğini test ediyoruz” denilerek tanıtılacak yeni test süreci, şimdinde kullanıcıları memnun etmeyi başardı.

İlginizi çekebilir: Instagram not bırakma nasıl yapılır?

Instagram’da Reels içerikleri planlanacak

Instagram için zamanlama özelliği tüm içerikleri kapsayacak. Normal gönderiler, hikayeler ya da Reels içerikler zamanlanabilecek. Test sürecinin başlatılmış olması özelliklerin kısa süre içerisinde geleceğini gösteriyor. Zamanlama, özellikle Instagram içerik üreticiler ya da sosyal medya paylaşımlarını önemseyenler için hayat kurtarıcı olacak.

Uygulamaya gelecek bir diğer yenilik ise müzik odaklı. Profillere giriş yapıldığında profil için belirlenen şarkılar çalmaya başlayacak.

Yeni özellikler, Instagram’ın çok daha etkin kullanılmasının önünü açacak. Bu nedenle sadece test süreci dahi kullanıcıları heyecanlandırmayı başardı.   

iOS için Instagram indir

Android için Instagram indir

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir