Ülkemizde kullanıcıların günlük olarak ortalama 16 kez girdiği Instagram uygulamasında spam olarak işlev gösteren bir profil ortaya çıktı. Söz konusu bu profile bir Android cihaz üzerinden Instagram’a giriş yapıldığında uygulama çöküyor. iOS tarafta ise profile yönelik bomboş bir sayfa karşınıza çıkıyor. Akıllı telefon ve sosyal medya kullanımının her geçen gün artmaya devam ettiği bu dönemlerde artık her uygulama kullanıcıların birçok verisine ulaşabiliyor. Özellikle popüler sosyal medya uygulamaları olan Instagram gibi dev platformlar ise bu verileri her ne kadar alsalar da, üçüncü taraflardan gelen saldırılar noktasında önlemler kullanıyorlar. Fakat yazılım dünyasında her şeyin bir açığı olduğu için bu veriler de zaman zaman sızdırılabiliyor.

Instagram uygulamasını çökerten hesap hangisi?

1 1593504367

Türkçe bir profil adına sahip olan @tavsaniz adlı Instagram kullanıcısı, bu uygulamadaki açıklardan yararlanmış olduğu gözüküyor. Söz konusu profile Android cihazlar üzerinde Instagram’dan giriş yapıldığı zaman uygulama önce bir süre donuyor ve daha sonra ise profil detayları gözükmeden uygulama çöküyor. iOS tarafında ise iPhone’dan bu profile erişildiği zaman bomboş beyaz bir sayfa kullanıcıları karşılıyor.

Geçtiğimiz günlerde ise buna benzer olarak Android cihazları çökerten bir duvar kağıdı ortaya acıkmıştı. Bu problem ise Android’in renk motoru ile alakalı olduğu tespit edilmişti. Fakat söz konusu @tavsaniz hesabı ile Instagram uygulamasının neden böyle bir probleme yol açığı ise dikkat çekiyor. Hesap Android cihaz yerine Instagram uygulamasına bir problem yaşatıyor. iOS tarafında sorunlu bir şekilde olsa da, hesap açılıyor. Instagram kullanmaya devam edebilirken, hesap uygulamayı çökertmemiş oluyor. Ancak hesabın Android tarafından herhangi bir araca problem yarattığı gözüküyor.

Instagram’da bu tarz spam hesaplar şikayetlerden ve tespitlerden sonra kapatılıyor. Bakalım Instagram bu duruma nasıl bir işlem gerçekleştirecek göreceğiz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir