Instagam’a bildiğiniz üzere geçtiğimiz günlerde yakın arkadaşlar adlı bir özellik eklenmişti. Bu söz konusu özellik ile kullanıcılar yakın arkadaşlarına özel hikayeler paylaşabiliyor ve aralarındaki paylaşımı kolay bir hale getiriyorlardı. Kullanıcı deneyimini her zaman en üst seviyede tutmayı hedefleyen şirket bu noktada kullanıcılara yeni özellikler sunmaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta ile beraber aktif olan Yakın Arkadaşlar özelliği ile hikayeler tarafı biraz daha geliştirilmiş oldu. Bu özellik ile tüm takipçilerinize bir hikayeyi paylaşmak yerine seçmiş olduğunuz kişilerden bir yakın arkadaş listesi oluşturabilir ve sadece bu listeye özel bir hikaye paylaşımında bulunabilirsiniz.

Dilediğiniz hikayenin istediğiniz kişiler tarafından görülmesini sağlamış olacaksınız. Hikayenizi görmesini istemediğiniz kişileri ise bu listenin dışında tutabilirsiniz. Kişiler bu listede olduğunu bilmeyecek ve bu listeyi görüntüleyemeyecektir.

Instagram Yakın Arkadaşlar Özelliği Nasıl Kullanılır?

instagram 1544014276

Bunun için öncelikli olarak yakın arkadaşlar listesi oluşturmanız gerekiyor. Bu noktada profiliniz sekmesi üzerinden sağ üst alanda yer alan üç çizgi sembolüne basarak gelen menüde Yakın arkadaşlar seçeneğine girin. Bu bölümde önerilen kullanıcılar sizlere listelenecek ve arama kısmında ise bir kullanıcıyı aratarak listeye ekle diyeceksiniz. Listeden tekrar silmek için ise Listen paneli bölümünden kaldırmak istediğiniz kişiye Çıkar seçeneğine basmanız yeterli olacaktır.

Arkadaş listesine özel paylaşım yapmak

Listenizi oluşturduktan sonra hikaye paylaşırken bazı dikkat etmeniz gereken noktalar bulunuyor. Artık hikaye paylaşırken hikayen ve yakın arkadaşlar olarak iki seçenek sizleri karşılayacak. Bu noktada hikayeyi sadece listeye özel paylaşmak istiyorsanız yakın arkadaşlar seçeneğine veya herkese paylaşmak istiyorsanız ise “Hikayen” seçeneğine tıklamanız gerekecektir.

Instagram’ın getirmiş olduğu bu yenilik ile beraber yakın arkadaşlar arasındaki paylaşımlar daha eğlenceli bir hal alacak ve istenmeyen kişilerin hikayelerinizi görmesi engellenmiş olacaktır. Özelliğin hem Android hemde iOS platformuna sunulduğunu hatırlatalım.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir