Instagram, bu yaz başında ABD’de test edilmeye başlayan yaş doğrulama özelliğini Avrupa ve İngiltere’deki kullanıcılara sundu. Yeni doğrulama sistemi, yaş tahmin teknolojisi kullanarak kullanıcılar tarafından çekilen video özçekimlerinin yaşını analiz ediyor ve doğruluyor.

Instagram hesabı nasıl kurtarılır?

Fotoğraf ve video paylaşma platformu Instagram, dünya çapında bir milyardan fazla kullanıcısıyla büyümeye devam ediyor. Bu nedenle platform, güvenlik konusunda hamleler yapıyor. Önceki araştırmalar, Instagram’ın özellikle gençlere için tehlikeli olduğunu göstermişti. Platformdaki güvenlik önlemlerini arttırmak isteyen şirket, bu hamlelerin bir parçası olarak yaş doğrulaması için yeni bir yöntem üzerinde çalışıyor. Video yaş doğrulama özelliği şimdi Avrupa ve Büyük Britanya’da kullanıma sunuldu. Yeni özellik, kullanıcıların bir video çekerek ve kimlik yükleyerek yaşlarını doğrulamasına olanak tanıyor.

Instagram’a video ile yaş doğrulama özelliği geliyor

instagramda video ile yas dogrulama devri basliyor

Yeni teknoloji, kullanıcıların tarafından kaydedilen videoları yaş hesaplama teknolojisi kullanılarak analiz ediyor. Teknolojinin sahibi İngiltere merkezli dijital kimlik girişimi Yoti. Sistem, kullanıcının yüzünü tarayarak tahmini bir yaş bilgisi alıyor. Video daha sonra hem platformdan hem de YouTube’dan kaldırılıyor

Instagram, diğer ülkelere ne zaman geleceği henüz belli olmayan yeni sistemle platformda yaşa uygun bir deneyim sunmayı hedefliyor. Birçok uzman, 18 yaş altı çocukların zararlı içeriklerden korunması için yaş doğrulama teknolojilerinin zorunlu hâle gelmesini istiyordu. Yeni sistem bu konuda önemli bir adım atılabileceği gösteriyor.

Son olarak 13 yaş ve üstünde olan kullanıcıların daihl olabildiği Instagram, zaten yapay zekâ ve yaş gösterge sistemlerini kullanıyor. Yeni özellik, tüm bu teknolojileri de pekiştirecek. Ancak araştırmalar bunun istenen sonucu vermediğini gösteriyor. BBC’ye göre araştırma, İngiltere’deki her üç çocuktan birinin sosyal medyada yetişkin uygun içeriğe erişmek için yalan söylediğini gösteriyor. Diğer ülkelerde de durumun böyle olduğunu şüphe etmek zor değil.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir