Instagram hesap kurtarma işlemi nedir? Unutulan, kapatılan, çalınan Instagram hesabı nasıl kurtarılır? İşte izlenecek adımlar;

Instagram keşfet sekmesinde reklam gösterecek

Instagram hesap kurtarmaya izin verir. Bu durumda farklı durumlar için farklı yöntemler uygulamanız gerekir. Hazırladığımız rehberde, aynı bağlantıyı kullanarak hesabını geri almak isteyenler, unutulan şifresini, kapatılan veya çalınan hesabını kurtarmak isteyenler için işlemleri anlattık.

Hemen hemen herkesin sosyal medyada görsellere dayalı bir hesabı var. Birçok kullanıcı zaman zaman sosyal medya hesaplarıyla ilgili sorunlar yaşayabilmektedir. Bu sorunlardan biri de hesaba erişememektir. Bu yazımızda Instagram hesabının tamamını geri yükleme dahil bazı sorunların nasıl çözüleceğini anlattık. Kılavuzumuzdaki adımlar, sosyal medya hesabınızı kurtarmanıza yardımcı olabilir. Peki, görüntü tabanlı bir sosyal medya hesabı nasıl geri yüklenir, hesabı kurtarmak için neler yapılabilir?

Unutulan Instagram hesap şifresini kurtar

  • Instagram uygulamasını açın.
  • “Oturum açmak için yardım alın” veya “Şifremi unuttum”u seçin.
  • Kullanıcı adınızı, e-posta adresinizi veya telefon numaranızı girin.
  • “İleri” düğmesine tıklayın ve talimatları izleyin.

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte artık her kullanıcının çok sayıda hesabı var. Güvenlik açısından her hesap için farklı bir şifre kullanılması çok önemlidir. Kullanılan şifreler de güçlü olmalıdır. Bunlar hesabınızın çalınma ihtimalini azaltan etkenler arasındadır. Bazen her hesap için farklı ve güçlü şifreler belirlendiği için bazı şifreler unutulabilir. Telefonunuzun video tabanlı medya uygulamasını her kullanmak istediğinizde şifre girmeniz gerekmez, ancak bazı durumlarda hesabınızdan hemen çıkış yapabilirsiniz.

Popüler sosyal medya uygulamasını açtıktan sonra Android cihazlarda “Giriş yaparken yardım al” ve iOS cihazlarda “Şifremi unuttum” seçeneğini seçmelisiniz. Söz konusu seçeneği seçtikten sonra kutucuğa kullanıcı adınızı, e-posta adresinizi veya telefon numaranızı girmeniz gerekmektedir. Bu işlemden sonra “Next” butonuna basın ve yönergeleri takip edin. İşlemi tamamladıktan sonra gelen bağlantıyı kontrol edin. Açılan sayfadan yeni bir şifre belirleyin.

Çalınan Instagram hesabını kurtarma

  • Instagram’ı açın.
  • ‘Oturum açmak için yardım alın’ veya ‘Şifremi unuttum’ seçeneğini tıklayın.
  • Telefon numaranızı, kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.
  • “İleri” yi seçin.
  • Talimatları takip edin.

Başka birinin sosyal medya hesabınızı ele geçirdiğini düşünüyorsanız öncelikle hesabınızın kayıtlı olduğu posta kutusunu kontrol etmelisiniz. Resmi Instagram e-posta adresinden e-postanızın değiştiğini bildiren bir e-posta alıp almadığınızı kontrol edin. Bu tür bir e-posta varsa, adresin sahte olup olmadığına dikkat etmek çok önemlidir. Çünkü Instagram’dan geliyormuş gibi görünen sahte bir e-posta olabilir. Resmi adresten gelen e-postadaki “bu değişikliği iptal et” seçeneğini seçin. Bu nedenle, kötü niyetli kişi tarafından yapılan e-posta değişikliklerini iptal edebilirsiniz.

Gelen kutunuzda durum e-postası yoksa Instagram uygulamasını açmanız gerekir. Ardından “Giriş yaparken yardım alın” veya “Şifremi unuttum” seçeneğini seçmeniz gerekir. Açılan sayfada telefon numaranızı, e-posta adresinizi veya kullanıcı adınızı girin. “İleri” düğmesine tıklayın ve talimatları izleyin.

iOS için Instagram indir

Android için Instagram indir

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir