Dünyanın en popüler sosyal medya uygulamaları Instagram siber saldırıların hedefinde olmaya devam ediyor, Instagram telif hakkı mesajı oltalamasına dikakt etmelisiniz. Saldırganlar kullanıcı hesaplarını çalmak için yeni bir yöntem geliştirdi. Kullanıcıların telif hakkı şikayetlerine karşı dikkatli olmaları gerekiyor.

Dünyanın en sevilen sosyal medya uygulamalarından olan Instagram’daki en büyük sorunlardan biri ise kullanıcı hesaplarının sık sık çalınması. Siber saldırganlar kullanıcıların hesaplarını çalabilmek için akla gelebilecek yer yöntemi deniyorlar. Geliştirilen yeni sistem özellikle takipçisi sayısı yüksek hesapları hedef aldığı gibi onaylı hesapları da tehdit ediyor. Yeni bir yöntem geliştiren saldırganlar sahte telif hakkı şikayeti ile hesaplar ele geçiriyor.

Sosyal medya kullanıcılarının, artık kendilerine ait ve özel gönderilerini paylaşırken aynı zamanda güvenliklerine de dikkat etmesi gerek. Öncelikle hesabınızı güvene almak için isim soy isim ve rakam içeren örneğin “aycairem96” gibi şifrelerden uzak durmanız, güçlü bir şifre belirlemeniz gerekmekte. Diğer ve en etkili yöntemlerden biri ise çift taraflı güvenlik faktörünü aktif hale getirmek. Bu yöntem saldırganların hesabınızı ele geçirmeden müdahale etmenizi sağlayan etkili bir yöntem.

Son günlerde Instagram kullanıcılarını tehdit eden yeni bir yöntem ortaya çıkmış durumda. Üstelik bu yöntem sadece az takipçili kullanıcıları değil, yüksek takipçi sayısına sahip kullanıcıları ve onaylı hesapları da tehdit ediyor.

Instagram telif hakkı mesajı dikkat edilmesi gerek!

dikkat

DM kurallarını ihlal edenler Instagram’da yasaklanacak

Bu yöntemde Instagram Customer Service” isimli sahte bir hesaptan kullanıcılara mesaj isteği gönderiliyor. Gönderilen mesajda kullanıcının hesabıyla ilgili telif hakkı şikayetleri alındığını ve şikayetlerin onaylandığı bildiriliyor ve kullanıcılardan mesajın sonunda yer alan linkten hesaplarına giriş yapmaları isteniyor. Eğer link üzerinden giriş yapılmazsa  24 saat içerisinde hesabınızın tamamen silineceği belirtiliyor. Bu tip mesajlara karşı panik yapmamanız ve sizi linklere yönlendiren mesajlara aldırış etmemeniz gerekiyor. Çünkü Instagram’ın herhangi bir koşulda kullanıcılarına özel bir mesaj göndermesi söz konusu bile değil.

Eğer ki hesabınızda bir sorun varsa Insgram sorunu ya uygulama içi bildirimlerle size iletiyor ya da E-posta göndererek neler yapmanız gerektiğini size bildiriyor. Bu nedenle bu tip mesajlara aldırış etmemenizde ve hesabı Instagram’a şikayet etmenizde fayda var. Aksi takdirde hesabınızı siber saldırganların eline kaptırabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir