DM kurallarını ihlal edenler Instagram'da yasaklanacak - Haberler - indir.com

DM kurallarını ihlal edenler Instagram'da yasaklanacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-11 18:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Sosyal Medya

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından Instagram, "Doğrudan Mesaj“larda (DM) taciz olaylarını en aza indirmek ve diğer kullanıcıları da taciz veya tehdit etmek için DM'leri kullanan hesapları da kalıcı bir şekilde yasaklayacağının duyurusu yapıldı. Konuyla ilgili olarak yapılan bu değişikliğin ardından ise Birleşik Krallık’taki birkaç futbolcunun uygulamaya ırkçı saldırılar bildirmesinde sonra gediği ifade ediliyor.

Özellikle son dönemler içerisinde kullanım oranı çok daha artan ve birçok farklı kişinin bulunduğu bu popüler platform, kullanıcıların ve uygulamanın güvenliğini sağlamak adına yeni bir adımlar atmaya hızla devam ediyor. Konuyla ilgili bir blog gönderisi ile aracılığı adına yeni değişikliğin duyurusunu yapan bu sosyal medya platformu, daha ciddi ve sert önlemler alacağını da gösteriyor. 

Instagram'dan video nasıl indirilir?Instagram'dan video nasıl indirilir?

Instagram, çok daha sert önlemlere devam ediyor

Bir blog gönderisinde Instagram, “Futbolcuları hedef alan ırkçı çevrimiçi tacizi” kabul etti ve şirket, yorumlarda zorbalığı ortaya çıkarmak için kullanmış olduğu direk atılan mesajların şirket için polise daha zor olduğu eklendi. Fakat yeni bir politikayla beraber Instagram, doğrudan mesajlar “daha sert önlemler” alacağını ifade etti.

Daha önceden Instagram, taciz olaylarını bildirdiğinde bir hesabın DM'lerin kullanma yeteneğini geçici bir şekilde sınırlandırıyordu. Şimdi ise şirket, tekrardan “ihlal mesajlarının“, hizmetinin kalıcı olarak askıya alınmasına neden olacağını dile getiriyor.

Aynı zamanda Instagram, “Mesajlaşma kısıtlamalarımızı aşmak için oluşturulan yeni hesapları devre dışı bırakacağız. Aynı zamanda yalnızca kötüye kullanım amaçlı mesajlar göndermek için oluşturulmuş hesapları da devre dışı bırakmaya devam edeceğiz” dedi. Konuyla ilgili son olarak ise şirket aynı zamanda, kullanıcıların takip etmedikleri hesaplardan gelen mesajları devre dışı bırakmalarına imkan tanıyan DM kontrollerini herkesin kullanımına sunmaya çalışacağı da belirtiliyor. Konu ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu anda bu kadar olup yakın zamanda daha fazla bilgi eklenmesi bekleniyor. 

 


İlgili uygulamalar
Instagram'da 'Shadow Ban' nasıl kaldırılır?Instagram'da 'Shadow Ban' nasıl kaldırılır?
Instagram, silinen gönderileri kurtarma özelliği sunduInstagram, silinen gönderileri kurtarma özelliği sundu
Instagram hikayeler için dikey akış özelliği yoldaInstagram hikayeler için dikey akış özelliği yolda

PAYLAŞ