Dünyanın en popüler sosyal medya uygulaması Instagram’da önerilen gönderiler nasıl kapatılır? Sizin için yazıyoruz.

Instagram’da yeni dönem: Yakındaki popüler yerleri keşfet nasıl kullanılır?

Dünya çapında 2 milyar kişinin kullandığı sosyal medya uygulaması Instagram, geçtiğimiz yıllarda kullanıma sunduğu bir özellikle kullanıcılara ana sayfalarında gezinirken paylaşım yapma olanağı sağlıyor. Bazen bu öneriler o kadar fazladır ki ana sayfa sadece temiz sayfalarla doldurulur. Birçok kullanıcı bu özelliği severken, birçok kullanıcı Instagram’da önerilen gönderileri kapatmanın yollarını arıyor.

Instagram, son yıllarda kullanıcıların beğendiği gönderilere dayalı yeni gönderiler oluşturarak, platform kullanıcılarının uygulamada daha fazla zaman geçirmesini sağladı. Aslında pek çok sosyal medya uygulaması bu özelliği kullanıyor ve kullanıcıların takip etmediği ama ilgilendiği konularda yeni öneriler getiriyor. Peki öne çıkan bir Instagram gönderisi nasıl kapatılır?

Önerilen Instagram gönderilerini nasıl kapatırım?

  • Bilgisayarınızdan veya mobil cihazınızdan Instagram’a giriş yapın.
  • Öneriler daha sonra görünecektir.
  • Mesajın sağ üst köşesinde üç nokta bulunan butona tıklayın.
  • Pop-up’larla ilgilenmiyorum’a tıklayın.
  • İşlem tamamlanacak.

Yukarıdaki işlemleri birkaç kez yaptığınızda Instagram algoritması size bu önerileri ne fazla ne de çok az gösterecektir. Bu sayede Instagram’da istediğiniz içerikleri izleyebilir ve keyfini çıkarabilirsiniz.

Instagram tarafından önerilen gönderileri kalıcı olarak devre dışı bırakmak mümkün müdür?

Maalesef Instagram’da paylaşılan gönderileri kalıcı olarak kapatamazsınız. Ancak daha önce de belirttiğimiz gibi ilgilenmiyorum diyerek yazınızın akışını özelleştirmeniz mümkün. Instagram, kullanıcı deneyimine dayanarak önümüzdeki günlerde bu özelliği platformdan veya ana sayfadan kaldırabilir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir