Instagram’da kısa süre içerisinde yakındaki popüler yerleri keşfet güncellemesi gelecek. Kullanıcıların takipçi listesine göre etkileşimde bulunabileceği özellik, popüler yerlerin keşfedilmesini sağlayacak.

Kullanıcıların daha fazla etkileşimde bulunması ve Instagram’ı kullanması için işlevsel özelliklerin eklendiği uygulamaya yeni bir güncelleme daha geliyor. Mark Zuckerberg’in paylaştığı yeni bir hikaye ile ortaya çıkan gelişmeye göre kullanıcılar, Instagram’da popüler ve yerel yerleri keşfedebilecek.

Instagram Yakındaki popüler yerleri keşfet özelliğinden ekran görüntüleri
Instagram Yakındaki popüler yerleri keşfet özelliğinden ekran görüntüleri

iOS için Instagram indir
Android için Instagram indir

Yakındaki popüler yerleri keşfet özelliği nasıl kullanılacak?

Harita temelli olacak yeni özellikte, kullanıcılar yerel işletmelerden turistik noktalara kadar bölgedeki tüm önemli yerleri görebilecek. Bir liste halinde yer alacak işletmeler arasında üstelik türlere göre filtreleme gibi özelliklere de yer verilecek.

Harita ve listelere ulaşmak isteyen kişiler ise isterse paylaşımdaki konum etiketlerinden ya da keşfet sekmesinden yapılacak şehir-bölge aramalarından destek alabilecek. Yeni bir bölgeye gidecek kullanıcılar, planlama yapmak için keşfet bölümünden yapacakları arama sayesinde bölgedeki restoran, kafe, bar, park gibi tüm yerleri görüntüleyebilecek. Üstelik bu yerler ile ilgili fotoğraflar ve diğer Instagram verileri de harita üzerinden erişilebilir olacak.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir