Instagram’da hikaye gibi özellikleri kullanırken müzik eklemek oldukça yaygındır. Ancak müzik ekleme aşamalarında zaman zaman sonuç bulunamadı gibi hatalar alınabilmektedir. Eğer siz de bu hataları alıyorsanız, aşağıdaki çözüm önerilerini deneyerek hatanın giderilmesini sağlayabilirsiniz. Özellikle son aylarda pek çok farklı kullanıcı tarafından şikayet edilen bu durum, birkaç küçük adım ile kolayca ortadan kaldırılmaktadır. 

İşletme hesapları ve müzik kullanımı 

Instagram’ın son güncellemesi ile birlikte kullanıcıların işletme hesaplarında herhangi bir müzik kullanımı söz konusu değildir. Bu nedenle işletme hesabı kullanıyorsanız ve müzik ekleme konusunda herhangi bir seçenek bulamıyorsanız, hata alınmamış olsa dahi müzik kullanamayacağını bilmeniz gerekir. 

Instagram sonuç bulunamadı nasıl çözülür?

Instagram’daki sonuç bulunamadı hatası için yapılabilecek olan ilk işlem hesap türünü kontrol ederek işletme hesabının kullanılıp kullanılmadığını belirlemektir. Bu kontrol için profil alanına giriş yaptıktan sonra ayarlar bölümüne geçiş yapılarak hesap türü bölümünden durumu kontrol etmeniz gerekmektedir. Eğer işletme hesabı kullanmıyorsanız ve buna rağmen müzik ekleme sırasında sonuç bulunamadı hatası yaşıyorsunuz aşağıdaki adımları takip etmelisiniz.

Yaşanan bu hatalarda genellikle internet kaynaklıdır. Bu nedenle öncelikle internet bağlantısı kontrol edilmelidir. Yapılacak kontrollerde farklı bir cihaz üzerinden internete giriş yapmayı deneyebilir ve internette sorun olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

İnternette herhangi bir sorun yaşanmadığı tespit edildiğinde kullanıcılar hesap üzerinden kontrol gerçekleştirmelidir. Özellikle farklı bir hesap ile giriş yapılarak aynı sorunun yaşanıp yaşanmadığı mutlaka kontrol edilmelidir. Çoğu zaman bu durum çözüm getirdiği gibi uygulama ayarları sıfırlanarak yeniden oturum açılması, hatanın giderilmesini sağlamaktadır.

Müziklerde sonuç bulunamadı gibi hatalarda etkin olan durumlardan birisi de telefonun yanlış tarihte olmasıdır. Telefonunuzun tarih ve saatini kontrol ettikten sonra mevcut sorunu mutlaka yeniden kontrol etmelisiniz.

Instagram’da bazı güncellemeler benzer sorunlara yol açabilmektedir. Eğer yeni bir güncelleme aldıysanız ve hemen ardından mevcut sorun yaşanmaya başlandıysa telefonda yaşanan uyumsuzluk nedeniyle böyle bir hata görülebilir. Bu tür durumlarda kişilerin yapması gereken ilk işlem güncellemeyi kaldırmak ve önceki sürüme dönmektir. 

Mevcut hata için öneriler uygun çözümü sunmaktadır. Ancak tüm denemelere rağmen sorun giderilmiyorsa son olarak sıfırdan kurulum yapılmalıdır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir