Popüler sosyal medya platformlarından biri olan Instagram’da her kullanıcının sahip olması gereken gizlilik ayarlarına değindik. İşte detaylar:

Instagram’a çok beklenen özellik geliyor: Hikayelerini artık yakınlaştırabileceksiniz

Instagram hem özel hesap olarak hem de işletme ve blog hesabı olarak kullanılabilir. Sadece gerçek hesapların değil, sahte hesapların da dolaştığı bir platform olduğu için kullanırken dikkatli olmak gerekiyor.

Gizlilik ayarları en iyi şekilde sahte ve spam hesapların yaygın olduğu platformlarda yapılır. Bu sayede Instagram profilinizi daha güvenli hale getirebilirsiniz.

Gönderilerdeki yorumları ayarlayın

Instagram’ın gizlilik ayarları, gönderilerinize kimlerin yorum yapabileceğini kontrol etmenizi sağlar. Hesabınız herkese açıksa, kesinlikle istenmeyen yorumlar alırsınız. Özellikle gönderiler popüler hashtag’ler içerdiğinde, istenmeyen yorumlar artmaya devam ediyor.

Instagram’da hesap gizlilik ayarlarınızı değiştirmek istemiyorsanız yorum bölümünü sınırlandırabilirsiniz. Yorumlar yalnızca takip ettiğiniz kişilerin veya arkadaşlarınızın gönderilerinde seçilebilir.

Instagram gönderilerinde yorum limitlerini şu şekilde ayarlayabilirsiniz:

  • Instagram ana ekranının sağ alt köşesinde bulunan “Profil” simgesine tıklayın.
  • Sağ üst köşedeki “üç çizgi” ve “Ayarlar” bölümüne dokunun.
  • Gizlilik’i ve ardından Yorumlar’ı tıklayın.
  • Yorumları yalnızca sizin takip ettiğiniz kişileri içeren takipçilere göre filtrelemek için Yorumlara İzin Ver’in yanındaki oku tıklayın. Bu şekilde can sıkıcı trol hesaplar çok kolay bir şekilde banlanır.

Hareket durumu işlevini kapatın

Hareket durumu özelliğini kullanarak Instagram hesabınızın çevrimiçi olup olmadığını kolayca kontrol edebilirsiniz. Etkinlik durumunuz, diğer takipçilerin hesabınızın çevrimiçi olup olmadığını veya en son ne zaman giriş yaptığınızı bilmesini kolaylaştırır.

Hikayelerde etkileşimde bulunduğunuz veya DM ile iletişime geçtiğiniz kişilerin aktivite durumlarını görebilirsiniz. Instagram’da çevrimiçi görünmek istemiyorsanız, bu özelliği devre dışı bırakmanız yeterlidir. Hareket durumu özelliği şu şekilde kapatabilirsiniz;

  • Ana platform ekranının sağ alt köşesindeki Profil simgesine tıklayın.
  • Sağ üst köşedeki üçlü çizgiye dokunun.
  • Önce Ayarlar’a, ardından Gizlilik’e tıklayın.
  • “Hareket Durumu”na basın ve yanındaki oka tıklayın. Etkinlik durumu özelliği devre dışı bırakıldıktan sonra kullanıcılar çevrimiçi olduklarını görmeyecektir.

Instagram hikayeleri için otomatik arşivi devre dışı bırakın

Instagram Hikayeleri varsayılan olarak otomatik olarak arşivlenir. Platformun Hikayeler bölümünden paylaşılan gönderiler otomatik olarak Arşivler bölümüne dahil edilir.

Arşivlenen gönderiler sistemimizde saklanır. Önceki gönderileri görmek ve hatırlamak istemiyorsanız hikayeler için otomatik kaydetme özelliğini kapatabilirsiniz. Ayrıca, bu özelliği kapatmak, Facebook’un kurumsal verileri yedeklemesini engelleyecektir. Instagram Hikayeleri için otomatik arşivleme özelliğini kapatmak için şu adımları izleyin:

  • Instagram ana ekranının sağ köşesinde bulunan “Profil” simgesine tıklayın.
  • Sağ üst köşedeki üç çizgiye basın.
  • “Ayarlar” ve “Gizlilik” bölümlerine dokunun. Önce “Hikaye” ve ardından “Arşive Kaydet” devre dışı bırakılır.

Yakın Arkadaşlar özelliğini kullanın

Yakın Arkadaşlar özelliğini kullanarak kişisel anılarınızı paylaşabilirsiniz. Bunu yapmak için şu adımları izlemeniz gerekir:

  • Instagram ana ekranının sağ alt köşesinde bulunan “Profil” simgesine basın.
  • Sağ üst köşedeki üçlü çizgiye dokunun ve Yakın Arkadaşlar sekmesine basın.
  • Yakın arkadaşlarınızı platformun arama çubuğunu kullanarak hızlıca bulabilir ve kaydedebilirsiniz.

“Instagram Stories” bölümünün olduğu bölümde “yakın arkadaşlar” diye bir seçenek var. Bu seçeneği tıklamanız yeterlidir. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir