Son dönemlerin en popüler özelliklerinden birisi olan Instagram not bırakmak nedir? Instagram not bırakmak özelliği nasıl çalışır? İşte detaylar.

Meta, Instagram için yepyeni bir özellik geliştirdi. Instagram not bırakmak olarak adlandırılan yeni özellik, kullanıcıların takipçileri için not bırakmasını sağlıyor. Yeni özellik ile etkileşimin artmasını isteyen Meta’nın yeniliği, çoğu kullanıcı tarafından yeni keşfedildiğinden dolayı Instagram not özelliği nedir, Instagram not özelliği nasıl çalışır gibi pek çok farklı soru işareti de ortaya çıktı. İşte sizler için derlediğimiz Instagram not bırakma rehberi.

Instagram not bırakmak

Instagram not bırakma
Instagram not bırakma işlemleri

Instagram DM not özelliği, sohbet sayfasında yer alıyor. Böylece kullanıcılar istediği şekilde bu bölümde değişiklik yaparak, takipçileriyle daha iyi bir etkileşim kurabiliyor.

Instagram’da not nasıl bırakılır?

Eğer not bırakmak istiyorsanız aşağıdaki adımları takip etmeniz yeterli olacaktır.

  • Sohbet sayfasına giriş yapın.
  • Sayfanın üst kısmında yer alan ‘’Notunuz’’ düğmesine basın.
  • Açılacak yeni sayfadaki alana istediğiniz notu girin.
  • Notunuzu girmeniz ile birlikte işlem tamamlanacaktır.

Not için takipçiler herhangi bir bildirim almaz. Ancak mesaj göndermek isteyen kullanıcılar için 24 saat boyunca oluşturulan bu not gösterilir. Takipçiler bu nota mesaj ile yanıt verebilir.

Instagram gönderi planlama aracı kullanıma sunuldu

Instagram not süresi ne kadar?

Instagram not süresi 24 saat ile sınırlıdır. Story – hikayeler ile benzer bir özelliğe sahip olan notlar, 24 saat sonra kaybolmaktadır. Bu nedenle not özelliğini aktif olarak kullanmak isteyenlerin 24 saatte bir notunu yenilenmesi gerekir.

Instagram not özelliği, MSN Messenger’da yer alan durum simgesiyle de benzerlik gösteriyor. Kullanıcıların çeşitli mesajlar bıraktığı bu bölüm, artık Instagram not bırakma özelliği ile yeniden canlanıyor.

Instagram not bakmak ne demek?

Instagram not özelliği ile birlikte merak edilen bir diğer durum ise Instagram not bakmak ne demek. Instagram not bakmak, kullanıcıların diğer kullanıcılar tarafından oluşturulan notlara göz atmasıdır. Bunun için sohbet sayfasına erişilmesi yeterli olmaktadır. Notlara bakma noktasında karşı tarafa bildirim gitmemektedir. Not bırakma işlemleri şu an için Instagram masaüstü sürümde desteklenmemektedir.

iOS için Instagram indir

Android için Instagram indir

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir