Popüler sosyal medya uygulaması Instagram zaman içinde hayatımızın ayrılmaz bir parçası olmaya devam ediyor. Kullanıcılar uygulamada paylaştıkları resim ve videolarla, günlük yaşantılarından ve özel anlarından kesitler sunabilmekte. Ancak bazı durumda kullanıcılar fotoğraf yüklerken hata alabilmekte ve işlemleri gerçekleştirememektedirler. Fotoğraf yüklenememesinin başlıca nedenleri olarak, güncel olmayan Instagram uygulaması, bağlantı hızının düşük olması, Instagram veri ve önbelleğin dolu olması, Instagram sunucusundan kaynaklanan teknik sebepler, yükleyeceğiniz fotoğrafların Instagram’ın istediği özellikleri taşımaması, Instagram hesabınızın medya yükleme kalitesinin düşük olması ve hesabın ban yemesi olarak sıralayabiliriz. Şimdi bu sorunları ve çözüm yollarını inceleyelim.

Instagram'da Resim Yükleyemiyor Musunuz?

İnternet Bağlantı Hızının Düşük Olması

Eğer Instagram’ınıza fotoğraf yükleyemiyorsanız öncelikle bilgisayar ya da cep telefonunuzun internete bağlı olduğuna emin olun. İnternetiniz bağlı fakat yine de yükleme yapamıyorsanız, internet hızınızla ilgili bir sorun olabilir. Eğer internete Wi-Fi ile bağlı iseniz cihazınızın sinyal gücü yüksek bir yerde olmasına dikkat edin. Bu yaptıklarınıza rağmen bağlantı hızınıza bağlı olarak resim ve video yüklemede sorun yaşıyorsanız, internet servis sağlayıcınızla iletişime geçip teknik destek almanız gerekebilir.

Instagram, içeriklerinizi "yakın arkadaşlar" seçeneği ile özek olarak paylaşmanıza izin verecek

Instagram Veri ve Ön Belleğin Dolu Olması

Instagram hesabınıza resim yüklemekte sorun yaşıyorsanız, bunun nedenlerinden birisi de, hesabınızın veri ve ön belleğin dolu olması olabilir. Bu durumda yapmanız gereken şey, hesabınızın veri ve ön belleğini boşaltmak olmalıdır. Instagram uygulamasını açın < profil simgesine dokunun < ayarlar < gelişmiş seçenekler < çerezleri temizle < ön belleği temizle.

Güncel Olmayan Instagram Uygulaması

Diğer popüler uygulamalar gibi Instagram da yaptığı güncellemelerle kendi içindeki hataları düzeltmektedir. Bu sebeple, kullandığımız Instagram uygulamasının güncel olup olmadığı mutlaka kontrol edilmeli, değil ise PlayStore veya AppStore’den güncelleme yapılmalıdır.

Instagram Fotoğraf Şartlarını Karşılayıp Karşılamadığınızı Kontrol Edin

Instragram’a fotoğraf yükleyebilmeniz için, söz konusu fotoğrafların belli şartları taşıması gerekir.Eğer fotoğraflarınız bu şartları taşımıyorsa hiç yüklenmeyebilir veya kötü kalitede yüklenebilir.

1-Fotograflar JPEG veya PNG formatında olmalıdır,

2-Instagram boyutu 15 MB’a kadar olan fotoğrafları yüklemenize izin verir

3-Fotoğrafınızın renk profili sRGB (sarı, kırmızı, yeşil, mavi) olarak ayarlanmalıdır.

4-Fotoğraf yüklemek uygun olan çözünürlük en az 1080 piksel genişliği ve 566 piksel yüksekliğidir.

Medya Yükleme Kalitesinin Düşük Olması

Kullanmış olduğunuz Instagram hesabının medya yükleme kalitesi düşük ise resim yüklenemiyor uyarısı alabileceğiniz gibi yüklenen resmi kalitesi de düşük olabilir. Bunun önüne geçmek için hesabınızdan Ayarlar < Gizlilik < Ara kısmına medya yazılması<Veri Kullanımı ve Medya Kalitesi<En yüksek kalitede yükle seçeneğini aktifleştirin. Ayarlarda yapacağınız bu küçük dokunuşla fotoğrafınızın yüklenme hızı ve kalitesini artırabilirsiniz.

Yukarıda saydığımız çözümlerin bir veya bir kaçını yapmanıza rağmen hala fotoğraf yükleyememe sorununuz devam ediyorsa, Instagram destek ekibiyle iletişime geçerek yardım talebinde bulunabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir