Instagram, DM alışverişi için yeni özellikler sağlayacağını duyurdu. Bu şekilde platform gerçek bir pazar haline dönüşecek. İşte detaylar:

Instagram gizli profilleri gösteren Postegro nedir? güvenilir mi?

Sosyal medya platformları uzun zamandır alıcıların odak noktası olmuştur. Özellikle Meta çatısı altındaki firmalar bu iş için mücadele ediyor. Sosyal medyada sayfalarını açıp satış yapan on binlerce mağaza var. Bu nedenle Instagram, DM yoluyla satın alınabilecek yeni özellikler sunuyor. Yeni özellik hem tüketicilerin, hem de satıcıların işini kolaylaştıracak.

Instagram, alıcıların DM yoluyla sipariş vermesini ve takip etmesini sağlayacak

Bugün Instagram DM ile satın alma ile ilgili yeni bir duyuru yaptı. Sonuç olarak, platform sayfalarında sunulan ürünleri kredi kartı ile sipariş vermek, mesaj bölümünden detaylı bilgi almak artık mümkün olacak.

Pek çok şirket zaten müşterileriyle DM yoluyla iletişime geçiyor. Ancak bir müşteri bir ürün satın almak istediğinde, satıcı onları kendi sayfasına yönlendirecek veya hepsiburada ve Trendyol gibi satış yaptıkları platformlara bağlantılar sağlayacaktır.

instagramda dm uzerinden alisveris donemi basliyor

Yukarıdaki görselde de görebileceğiniz yeni güncellemenin ardından uygulama direkt olarak kredi kartı ile sipariş vermenizi sağlıyor. Elbette burada ödeme kabul eden siteler sadece işletme hesabı oluşturmuş ve platform tarafından onaylanan satıcılardan oluşmaktadır.

Tabii DM gibi bir platform üzerinden satış yapılıyorsa iade, değişim, mal takibi gibi hizmetler de burada sunuluyor. Benzer şekilde, tüm müşteri hizmetleri adımları DM üzerinden yapılacaktır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir