Özellikle başkalarının gizli profillerine erişmek ya da stalk yapmak isteyen kullanıcılar tarafından sıkça kullanılan Postegro uygulamasının ne işe yaradığına ve detaylarına bakacağız. Piyasada özellikle Android platformlarda Instagram’da gizli hesapları gösterdiğini iddia eden birçok uygulama bulunuyor. Bunlardan biri olan ve aralarında en popülerlerinden olan Postegro ne kadar güvenli bu rehber içeriğimizde buna göz atacağız. Instagram platformunda bir kişinin hesabı gizli ise ancak o kişiye takip isteği atarak ve karşı tarafından kabul etmesi ile profil içeriğini görebiliyorsunuz. Ancak Postegro benzeri uygulamalar ile bir kişiyi takip etmiyorsanız bile gizli Instagram profilini görüntüleyebiliyorsunuz.

iOS için Instagram indir
Android için Instagram indir

Postegro nedir?

13

LiLİ Technologies tarafından geliştirilen Postegro uygulaması, Instagram’da takip etmediğiniz gizli profilleri görüntülemeye imkan sağlıyor. İnternet sürümü olduğu gibi mobil tarafta iOS ve Android platformlarında da bulunuyor.

Android için Postegro indir

Postegro ne işe yarar?

Postegro uygulaması aslında gizlilik ihlali yapmaktadır. Öyle ki kişinin profilini gizleyerek görünmesini istemediği paylaşımları, kişilere göstermeye olanak tanıyor. Profil içeriğini tüm hikayeleri ile beraber görmek mümkün olabiliyor.

Postegro’da hangi özellikler bulunuyor

  • Gizli profillerin paylaşımlarını görebilirsiniz.
  • Gizli profillerin hikayelerini görebilirsiniz.
  • Uygulama üzerinden birden çok hesap kullanma imkanı.
  • Detaylı arama imkanı.
  • Görüntülediğiniz hikayeleri kaydetme özelliği.
  • Gönderileri kaydetme özelliği.

Postegro gibi uygulamalar nasıl çalışır?

Takip etmediğiniz profilleri gösteren Postegro gibi birçok uygulama bulunuyor. Bu uygulamaların çalışma mantığı ise bir ağ gibi diyebiliriz. Profil içeriğini görmek istediğiniz kişinin takip ettiği bir kişi daha önce Postegro uygulamasını kullanması gerekiyor. Bu sayede uygulamayı kullanan farklı bir kişi aracılığı ile verilere ulaşılıyor. Bu sebepten ötürü tüm gizli hesapları görmek mümkün olmayacaktır. Ancak sadece ortak takipçi değil, bir kullanıcı daha öncesinde gizli profili görüntülemiş ise yine uygulama veri çekebilmektedir.

Postegro güvenilir mi?

Üçüncü taraf olan bu uygulama aslında güvenilir sayılmaz. Bu tarz uygulamalar kullandığınız zaman tüm verilerinizi ve profil içeriğinizi sizde veritabanına sunmuş oluyorsunuz. Bu sayede sizde profilinizi gizleseniz bile bir kişi tarafından söz konusu profiliniz görüntülenebilmektedir. Bu sebepten ötürü Postegro ve benzeri profil gösterme uygulamalarının tüm çalışma mantığı aynı olurken, bu tarz uygulamaları kullanmamanızı öneriyoruz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir