Akıllı cihazların vazgeçilmezi Instagram, her geçen farklı özellikler ile kullanım alanlarını genişletmeye devam ederken bir takın sorular ile de karşımıza çıkıyor. Facebook’tan sonra en çok tercih edilen sosyal medya platformlarından biri olan Instagram’da bildiğiniz üzere arkadaşlarınızı arayabilir ve sonrasında bu arama kayıtlarını manüel olarak silebilirsiniz. Zaman zaman bu arama kayıtları kullanıcıların başını derde sokmaya yetecektir. Instagram’ın arama geçmişini otomatik olarak kendiliğinden silip silmediği konusunda çeşitli soru işaretleri mevcuttur. Peki Instagram, arama geçmişini siliyor mu?

Instagram arama geçmişini kendiliğinden siliyor mu?

Instagram’ın arama geçmişini herhangi bir manüel işlem olmadan silmesi oldukça zor gibi gözüküyor. Bazı kullanıcılar, arama geçmişinin silinmesi durumu ile karşı karşıya kaldıkları için bunun otomatik olarak gerçekleştiğini düşünebilirler. Fakat böyle bir durum pek de mümkün değildir. Bazı kullanıcıların bu soruyu sormasında ki esas sebep, kullanıcıların eşinin, sevgilisinin ya da nişanlısının veya herhangi birinin Instagram üzerinden yapılmış olan aramaların silindiğini fark etmesi ya da arama geçmişini görememesi halinde kafada oluşan soru işaretleri karşısında bir arayışa girmesidir. Bu gibi sorular karşısında yazımızdan faydalanabilir ve sorularınıza yanıt bulabilirsiniz. Instagram hesabınızı kendi tercihlerinize göre özelleştirmek, belirli sorunların takibini yapmak ve sonrasında daha kullanışlı bir uygulamaya sahip olmak sandığınızdan çok daha kolaydır. Size sunulan özellikleri takip ederek kullanım alanlarınızı bu özellikler doğrultusunda genişletmeniz mümkündür. 

3 1 1

Kendiliğinden siliniyor mu?

Arama geçmişinizi, Instagram kendiliğinden siliniyor mu? Bu soru Instagram hakkında sorulan en önemli sorulardan biridir. Bildiğiniz üzere sosyal medyalar her geçen gün farklı özelikler ile zenginleşmekte ve kullanıcıların işini kolaylaştırmaktadır. Instagram üzerinde aranan kelimelerin ya da kişilerin kendi kendilerine siliniyor olması oldukça nadir rastlanan bir durumdur. Kullanıcılar tarafından yapılan aramaların farklı kişiler tarafından görünmesi istenmeyebilir. Bu sebeple kullanıcılar genellikle ara sıra arama geçmişini manüel olarak silmektedir. 

Bu aramalar elbette ki amaçlarına göre değişkenlik gösterebilir. Sakınca yaratacak aramalar, özel birini arama ya da konu ile ilgili herhangi birini aramak gibi belirli konular üzerine aramalar yapılabilir. Şöyle ki yanlış anlaşılmaya müsait olan bir arama halinde kullanıcılar geçmişini temizlemiş olabilirler. Uygulamanın kendiliğinden arama geçmişini siliyor olduğunu düşünüyorsanız bu da uygulamanın yeni bir güncelleme sunduğunu ya da akıllı cihazınızın yazılım sürümü eski olduğu için bu şekilde bir sorun ile karşı karşıya geliyor olabilirsiniz. 

Instagram’ın arama geçmişi bir ihtimal de olsa kendiliğinden siliniyor olabilir. Bu ihtimal dediğimiz gibi oldukça az olarak görülmektedir. Şöyle ki bu gibi bir durum ile karşı karşıya kaldığınızda, akıllı cihazınızda bir bakım uygulaması yüklü olması halinde ve Instagram’a müdahale edilmesine izin verdiyseniz bu durum gerçekleşmiş olabilir. Bunun yanı sıra aynı zamanda kullanıcı, akıllı cihazında yer açmak için Instagram’a girerek arama geçmişini temizlemiş olabilir. Bu sebeple arama geçmişi silinmiş olabilir. Yapacağınız bu işlem yüz<ünden uygulamanızın arama geçmişi de silinmiş olacak. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir