Instagram abonelik özelliğini genişletiyor. Instagram’ın CEO’sunun yaptığı açıklamaya göre artık ücretli gönderi ve scroll paylaşmak mümkün.

Google Instagram ve TikTok’a karşı önlem alacak

Popüler sosyal medya platformu Instagram, yalnızca ödeme yapan kullanıcıların görüntüleyebileceği gönderi özelliğini kullanıma sundu. Instagram’ın abonelik sistemi sayesinde sosyal medya virtüözleri ücret karşılığında olabildiğince çok gönderi yayınlayabilecek.

Instagram’da abonelik dönemi: ücretli gönderiler gerçeğe dönüşüyor

İlk olarak geçen yıl hizmete giren abonelik hizmeti hızla büyümeye devam ediyor. Instagram CEO’su Adam Mosseri’nin yaptığı açıklamaya göre artık belirli paylaşımları gizlemek mümkün olacak. Bu gönderileri görmek isteyen kullanıcıların ücretli abone olmaları gerekmektedir.

Daha önce Story (veya Hikayeler) için kullanılabilen aboneliğe dayalı bir özellik, içerik oluşturucuların Instagram’da daha fazla para kazanmalarına yardımcı olur. En son güncelleme ile makara gönderileri ve videolar da gizlenecek.

Instagram CEO’su Adam Mosseri’ye göre şu anda yalnızca abonelerin görebileceği gönderilerde herhangi bir kısıtlama yok. Mosseri ayrıca, abonelik yoluyla özel olarak yazma ve makaraları paylaşma yeteneğinin şimdiye kadarki en çok alınan istek olduğunu söyledi.

İçerik oluşturucular ayrıca profillerinde bir abonelik sayfası oluşturabilecekler. Bu özel sayfa sayesinde içerik oluşturucuya abone olan kullanıcılar tüm videoları ve gizli gönderileri tek ekranda görebilecekler.

Yeni abonelik güncellemesi ile içerik oluşturuculara bazı haber hakları verilmiştir. Sonuç olarak, aynı anda 30 aboneye kadar mesaj göndermek mümkün olacaktır. Adam Mosseri, içerik oluşturucuların para kazanması için en iyi yerin Instagram olacağını söyledi. Mosseri tweet gönderisinde şu açıklamayı yaptı:

Abonelikler üreticiler için tahminlenebilir bir gelir elde etmenin & hayranlar için sevdikleri üreticilerden özel içerikler almanın harika bir yoludur.  Bu güncellemeye dahil olanlar;

-Abone Sohbeti

-Abone Reels

-Abone Gönderileri

-Abone Ana Sayfası” ifadelerini kullandı.

Türkiye aboneliği ne kadar?

Daha önce Türkiye’de Instagram abonelik ücreti 60,99 TL’den başlayıp 84,99 TL’ye kadar çıkabileceği tahmin ediliyordu. Ancak yeni fiyatın resmi olarak ne zaman açıklanacağı bilinmiyor. Abonelik sisteminin sunduğu avantajlar ise şu şekilde;

  • Abone rozeti: Abone hesabınıza gönderi attığınızda ve gönderilerine yorum yaptığınızda, kullanıcı adınızın yanında özel bir simge görünür.
  • Üyelere Özel Hikayeler ve Yayınlar: Bir hesap tarafından paylaşılan hikayeler ve yayınlar yalnızca o hesabın üyeleri tarafından görülebilir.

Peki sizler Instagram’ın yeni özelliği olan abonelik sistemi hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce bu özellik içerik üreticileri ve yeni içerik üretmeye başlayanlar için faydalı olacak mı? Görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir