Google CEO’su TikTok ve Instagram’ın şirketi tehdit etmeye başladığını söyledi. Google yöneticilerine göre her iki platform da arama ve harita hizmetlerine olan ilgisinin azalmasına neden oldu. Peki bu nasıl oldu ve Google nasıl bir hamle izleyecek?

Google Chrome hatasını çözene para ödülü verecek

ABD’li teknoloji şirketi Google’ın üst düzey yöneticilerinden Prabhakar Raghavan, Fortune Business dergisinin ev sahipliğinde düzenlenen konferansta gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Raghavan, Google’ın rakipleri arasında yer alan Instagram ve TikTok’un artık şirketi tehdit ettiğini ve bu tür tehditlerin önüne geçmek için de çalıştıklarını söyledi. Peki Instagram ve TickTalk nasıl oldu da Google gibi bir devi köşeye sıkıştırdı?

Prabhakar Raghavan’a göre, genç internet kullanıcıları sıradan deneyimleri sevmiyor. Örneğin, gençler anahtar kelimelere göre arama yapmak istemezler. Konuyla ilgili bir anket yapmaktan bahseden Google şefi, yeni İnternet kullanıcılarının yüzde 40’ının öğle yemeği için bir yer ararken Google Arama veya Google Haritalar kullanmadığını söyledi. Bunun yerine gençler Instagram ve TikTok’a gittiler, bazı yerlerde yayınlanan gönderilere baktılar ve bu eylemlerle ilgili kararlar aldılar…

Android için Instagram indir
iOS için Instagram indir

Android için Instagram indir
iOS için Instagram indir

Google yerine Instagram ve TikTok’a giden gençler nasıl işlerini zora sokabilir?

Google’ın direktörü, genç internet kullanıcıları arasındaki eğilimlerin şirketi nasıl etkilediğini de açıklıyor. Bu eğilim devam ederse, zamanla Google’ın arama ve haritalama hizmetleri eskisinden çok daha az kullanılır hale gelecektir. Bu, Google’ın ana gelir kaynağı olan reklam gelirini azaltacaktır. Gençlere yetişmeleri gerektiğini söyleyen Prabhakar Raghavan şunları dedi:

Tamamen yeni beklentiler yaratmalıyız. Bu tamamen yeni teknoloji temellerini gerektiriyor…

Google ne yapacak?

Prabhakar Raghavan, gençleri tutuklamak için neler yapılacağını da açıkladı. Google CEO’suna göre Google Haritalar, artırılmış gerçeklik gibi yenilikçi teknolojilere daha fazla odaklanacak. Aynı teknoloji Google aramalarında da görünüyor. Zira daha önceki açıklamalara göre Google, artırılmış gerçeklik gözlüklerinde görüntülenen nesneyi otomatik olarak metne ve aramaya çeviren yapay zeka teknolojileri üzerinde çalıştığını açıklamıştı. Bu yapay zeka herkesin kullanımına sunulduğunda, anahtar kelimeler veya metin yazma dönemi sona erecek. Kullanıcılar gözlükle gördükleri nesneleri hemen Google’a atacaklar.

Bir Google yetkilisine göre, gençleri yakalamak ve TikTok ve Instagram’dan gelen tehdidi ortadan kaldırmak şirket için uzun bir yol. Prabhakar Raghavan bu yolculuğa devam edeceklerini belirtiyor…

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir