Sosyal medya dünyasının başarılı ismi Instagram’a yeni özellikler sunulmaya devam ediyor. Şirket bu kez spesifik olarak video ve Reels kısmına odaklanmış gözüküyor.

Instagram için hazırlanan söz konusu bu yeni özellik platformun başındaki isim Adam Mosseri tarafından tanıtıldı. Tanıtım videosunda ilk olarak platformun ardında sadece tek bir video formatı olacağı ve onun da Reels olacağı belirtildi. Firma artık videolarla ilgili yaptığı tüm yenilikleri TikTok ile mücadele etmek için TikTok’dan aldığı Reels özelliği üzerine kuruyor. Uygulamaya aynı zamanda Reels’ler için şablon altyapısı da sunuldu. Böylelikle belirli yapılar içerisinde Reels hazırlamak artık çok daha kolay olacak. Bu yapı sayesinde Reels kullanmaya yeni başlayanlar için ciddi bir zaman kazancı olacak.

Instagram kullanımı gelişiyor

instagrama video odakli yeni ozellikler geliyor

Bu noktada farklı seçenekler sunulacak, kişiler kendilerine özel şablonlar oluşturabilecek. Instagram aynı zamanda artık kişilerin fotoğrafları üzerinden Reels Remix’leri oluşturmasına izin veriyor. Remix altyapısı için ise “resmi içinde resim” ya da “yeşil ekran” gibi yeni formatlar getirdiklerini belirten Mosseri, çift kamera ile kişilerin iki farklı kamera kullanarak içerik oluşturmasının da önü açılmış olacak. Tanıtımı yapılan söz konusu bu özelliklerin her biri kısa bir süre sonra herkes için aktif hale getirilecek. Kısa bir süre önce platform için harita odaklı bir güncelleme sunuldu.

“Yakındaki popüler yerleri keşfet” özelliğinin çok daha gelişmiş hali Türkiye için sunuldu. Bu özellik için firma ise “Her bir konumda paylaşılan hikayeleri ve gönderileri görmek için haritaya göz at” açıklamasında bulundu. Arama ya da etiketler üzerinden ulaşılabilen haritada artık yakında olan konumların yanında bulunan mekanlar gösteriliyor. Harita açıldığında en üst kısımda çıkan “bu bölgede ara” menüsü üzerinden seçilen konumda yer alan restoranlar, kafeler, gezilecek yerler, oteller, parklar, bahçeler ve barlar görüntülenebilecek. Haritada gösterilen mekanlar paylaşılan herkese açık fotoğraf ve video olarak da sunulacak. Böylelikle keşif sürecini daha profesyonel düzeye getirmek isteyen şirket, daha sonrasında tekrar bakmak için farklı mekanların Instagram’a kayıt olmasını da sağlıyor. Konuyla ilgili şu an için elde edilen bilgiler bunlarla kısıtlıdır.

TurkNet internet fiyatları arttı!

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir