Gönderilerin kronolojik olarak sıralanması seçeneğinin iptal edilmesi ile yeni bir dönem başlatan Instagram’da şimdi eskiye dönüş yaşanacak ve kronolojik sıralama yeniden uygulamaya eklenecek.

Instagram CEO’su Adam Mosseri tarafından yapılan açıklamalarda, 2016 yılı itibariyle uygulamadan kaldırılan kronolojik sıralama seçeneğinin uygulamaya yeniden ekleneceği belirtildi. Kullanıcıların tercihlerine göre gönderilerin sıralanmasını sağlayacak olan yenilik, böylece özellikle eski gönderilerin bulunmasını ya da gönderilerin tarihe göre sıralanmasını kolaylaştırmış olacak. 

Sosyal medyadan duyurdu

Kronolojik sıralama özelliğinin 2016 yılında kaldırılması, anlamsız bulunmuş ve neden böyle bir değişikliğe gidildiği sorgulanmıştı. Özellik uygulamadan kaldırıldıktan sonra pek çok kullanıcı bu özelliğin eksikliğini hissederken aradan geçen 5 yılın ardından Instagram bu konuda yeniden eskiye dönüş kararı aldı.

Kronolojik sıralama özelliği kaldırıldıktan sonra kişiselleştirilmiş akış adı ile yeni bir algoritma üzerinde çalışan Instagram’ın mevcut çalışmaları beğeni kazanmadı. Değişim talepleri ile eskiye dönüş zorunlu hale geldi. CEO Mosseri, “Gelecek yıl piyasaya sürmeyi planladığımız bir kronolojik akış versiyonu üzerinde çalışıyoruz” dedi. Şu anda güncellemenin geleceği kesin olarak bilinse de tam tarihi bilinmiyor. Tahminler ise 2022’nin ilk tarihi itibari ile Instagram’a yapılacak güncelleme ile kronolojik sıralama özelliğinin aktif hale getirilmesi yönünde. 

Kişiselleştirilmiş akış, özellikle haber kuruluşları gibi geniş bir kullanıcı kitlesine sahip hesaplar üzerinden yapılan manipülasyonlara da yol açıyordu. Yanlış içerik, şiddet içeren içerikler ya da tıklama tuzağı gibi pek çok farklı olumsuzluk Instagram’ın yeni özelliği ile birlikte yaygın hale gelmişti. 

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir