Instagram, kullanıcıların hikayelere yanıt verirken canlı mesaj göndermesine olanak tanıyan yeni bir özellik yayınladı.

Artık Instagram’da bir gönderiyi beğenmişsiniz gibi hikayeleri beğenebileceğiz. Şu anda, birinin Instagram hikayesini duygularınızı yansıtmak istediğinizde, Instagram sadece özel mesaj veya hızlı hikaye emojisi göndermemize izin veriyor. Ancak dün gece bir mesaj yayınlayan Instagram yöneticisi Adam Mosseri, bu seçeneklere yeni ve çok daha basit bir seçenek getirdiğini söyledi.

Instagram’da hikaye beğenme dönemi

Instagram Başkanı, hikaye görüntülerken mesaj gönderme özelliğine ek olarak artık kalp atışı seçeneğinin de olacağını duyurdu. Bu seçeneğe tıkladığınızda, hikayeyi bir gönderiyi beğenmişsiniz gibi beğenebileceksinizHikayeyi paylaşan kişi herhangi bir beğeni bildirimi almaz.

Facebook hikayeleri aynı zamanda Instagram’da nasıl paylaşılır?

Öte yandan paylaşan kullanıcı, hikayesini kimin beğendiğini görebilecek. Bunu yapmak için kullanıcılar kendi hikaye görüntüleme sayfalarına giderler. Bu sayfadaki hikayeyi görüntüleyen ve seven kullanıcılar, onlara biraz kalp atacak. Öte yandan, hikayeyi beğenen kişi sayısı doğrudan hikayede görünmeyecek.

Instagram Başkanı Adam Mosseri, bu özelliğin arkasındaki mantığı şu şekilde açıkladı:

“Buradaki amaç insanların birbirine daha fazla destek vermesini sağlamak fakat ayrıca özel mesajları biraz temizlemek. Yılbaşında mesajlaşmanın bizim için öncelik olduğunu söylemiştim ve bunun büyük bir parçası, sizin ve önem verdiğiniz kişiler arasındaki mesajlara odaklanmak.”

Özellik, bugünden itibaren yavaş yavaş tüm Instagram kullanıcılarına sunulmaya başlıyor. Siz Instagram’ın bu yeni özelliği hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir