Facebook ve Instagram aynı şirket yönetiminde olduğundan dolayı iki uygulama arasında ortak bir şekilde hikaye paylaşımı yapılabilmektedir. Geçtiğimiz aylarda getirilen yeni özellikler ile birlikte Instagram ya da Facebook hikayelerinin çapraz bir şekilde yayınlanmasına imkan tanınmıştır. Bu bakımdan Facebook ve Instagram hikayelerinde ortak hikayeler paylaşmak isteyen kişiler, tek bir işlem yaparak iki farklı sosyal ağda paylaşım yapma imkânına sahip olmaktadır. Kullanıcıların tek bir panel üzerinden ortak hikaye ve gönderi paylaşma yapabilmesi mümkün. Bunun için Facebook üzerinden erişime açılan Facebook Business Suite uygulamasının kullanılması yeterlidir.

111 1625308606

Facebook paylaşımları Instagram’da nasıl paylaşılır?

Kullanıcıların özellikle ilk defa bu özelliği kullanmak istemesi halinde Facebook üzerinden Instagram hesabını da bağlaması gerekir. Gerekli onaylar verildikten sonra Facebook Sayfası ile Instagram hesabı için aynı paylaşımların ortak bir şekilde yapılması kolayca sağlanabilmektedir. Bunun için uygulamaya giriş yaptıktan sonra gönderi oluştur seçeneği seçilmelidir. Bu bölümde paylaşılacak link, görseller, etiketler gibi normal bir paylaşımda olması gereken tüm detaylar belirtilebilmektedir. Böylece Instagram ve Facebook seçimi yapıldıktan sonra istenen hesaplar ve sayfalar üzerinden kolay bir şekilde aynı paylaşımın yapılması sağlanmaktadır.

22 1625308620
22 1625308641

Facebook hikayeleri Instagram’da nasıl paylaşılır?

Hikaye paylaşmak isteyen kullanıcılar için de gerekli destek sağlanmaktadır. Bu tür durumlarda hikaye oluştur seçeneği seçilmelidir. Ardından hikayede yer verilecek görselin seçilmesi ile birlikte hem Facebook hem de Instagram için ortak bir şekilde paylaşım yapılabilmektedir.

33 1625308625

Facebook Business Suite, sadece çapraz paylaşım özelliğini desteklemez. Gelişmiş araçlara sahip olan mevcut uygulama, tanımlanan Facebook ve Instagram hesapları üzerinde gelişmiş denetimlere sahip olunmasını sağlar. Gelen kutusu bölümünden hem Facebook hem de Instagram’a kullanıcılar tarafından gönderilmiş mesajları okuyabilir, yanıtlayabilir ya da yeni mesajlar gönderebilirsiniz. Hareketler bölümünde ise kullanıcılar tarafından yapılan beğeniler, paylaşımlar ve yorumlar ile ilgili tek tek analizlere erişebilirsiniz. Kullanıcılar gönderileri için gelişmiş istatistiksel verilere de ulaşabilmektedir. Yapılan paylaşımların kaç kişiye eriştiği, beğenme, ifade ve yorum gibi diğer detaylar kolay bir şekilde tek bir ekran üzerinden yönetilebilmektedir. İlgili araç, tüm kullanıcılar için açık durumdadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir