Sosyal medya platformu Instagram, yeni özelliklerini sunmaya devam ediyor. Şimdi ise şirket kullanıcıların yaşını doğrulamak için iki yeni özelliğini test etmeye başladı. Söz konusu bu özellikler şu an için sadece ABD için aktif olurken, ilerleyen günlerde diğer ülkeler için de aktif olması bekleniyor. 2019 yılında Instagram platformuna yaş girme zorunluluğu getirilmişti. Yeni adı ile Meta şirketi artık bu durumu biraz daha geliştiriyor. Öyle ki şirket, Instagram’da kullanıcıların yaş doğrulaması yapmasını zorunlu kılacak bazı özellikleri test ettiğini açıkladı. Özellikle küçük yaşta çocukların sosyal medya kullanımı büyük tartışmalara sebep olan bu dönemde, Instagram kullanıcılardan yaş doğrulaması isteyecek. Şirketin bu sistemi yapmak için video selfie çekme ve sosyal kanıt yollarını test ettiği ifade ediliyor.

iOS için Instagram indir
Android için Instagram indir

Instagram yaş doğrulama nasıl olacak?

1

Kullanıcılar video selfie yolu ile yaşlarını kanıtlamak için uygulama içinde video selfie çekecekler. Çekilen video dijital kimlik girişimi olan Yoti ile paylaşılacak. Yoti teknolojisi ile kullanıcının yüzü analiz edilerek bir yaş tahmini yapılacak. Daha sonra ise hem Meta’dan hem de Yoti’den silinecek. Bu yöntem sayesinde kullanıcıların yaşlarını kanıtlamak ortak takipçiler ile olacak. 18 yaşından büyük bir kişi, bir kullanıcı için kanıtçı olabilecek. Yaşınızı kanıtlamak isteyen bir kişi size istek gönderecek. Bu istek ise üç gün içinde yanıtlanması gerekecek.

Instagram’ın bu yöntemlerin haricinde kimlik, ehliyet ve belgeler ile yaş doğrulamaya devam edecek. Fotoğrafla çekilen kimlik bilgileri 30 gün boyunca Instagram sunucularında depolanıyor ve daha sonra siliniyor. Özelliğin şu an için ABD’de test etmeye başlayan Instagram’ın platforma 13 yaşından küçüklerin üye olmamasını zorunlu kılıyor. Bakalım Instagram’ın getirmiş olduğu bu yeni kimlik doğrulama yöntemleri, kullanıcılar tarafından nasıl karşılanacak ve ne kadar doğru işleyecek göreceğiz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir