Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformlarından olmayı sürdüren Instagram için çok sayıda yeni özellik geliştirilmekte. Alessandro Paluzzi kişisi tarafından bulunduğu kadarıyla Instagram platform olarak şu an tam olarak ne olduğu bilinmeyen bir ‘Shot’ adı verilen format üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. 

Paylaşım ekranındaki hikaye, gönderi, reels videosu ve canlı seçeneklerinin yanına eklenecek ‘Shot’ formatı, bir tahmin olarak çok kısa içeriklere odaklanıyor durumda olacak. Bu arada Instagram henüz detayları belli olmayan ‘Pop-Mode’ isimli bir kamera aracı üzerinde de çalışmalar yaptığı belirtiliyor. 

Yakında direkt mesajlar üzerinden dosya gönderimi de yapacak şirket, önümüzdeki aylarda, tek seferde paylaşılabilen (Tek post içinde) video ve fotoğraf sayısını da 10’dan 20’ye çıkaracak gibi düşünülüyor. Instagram uygulması için geçtiğimiz ay da önemli yenilikler hayata geçirildi. 

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformlarından olmayı sürdüren Instagram için çok sayıda yeni özellik geliştirilmekte.

‘Arkadaş Haritası’ Özelliği Uçtan Uca Koruma Sağlayacak

Bunlara örnek uygulama artık gönderilen direkt mesajların düzenlenmesine izin verir konuma getirildi. Bu seçeneği kullanım için kişilere 15 dakikalık bir süre tanınmakta, bu süre içinde mesajdaki hatalar ortadan kaldırılabilir ya da gerekli değişiklikler yapılma izni veriliyor. 

Bunlara ek olarak artık kişiler direkt mesaj bölümüne üç farklı mesajı sabitleyebilme özelliği de kullanıma sunuldu. Hem grupta hem de bireysel mesajlaşmalar için geçerli bu altyapıyı sık sık iletişim kurulanların devamlı olarak yukarıda tutmak için güzel bir seçenek olmasıyla ön plana çıkıyor. Yapılan son güncellemeyle ayrıca kişisel tercihe bağlı olarak okundu bildirimlerini açıp kapatmayı da kolaylaştırma imkanı tanındı. 

Instagram platformu için yolda olan başka yenilikler de bulunuyor. Yine Paluzzi tarafından gündeme getirildiği üzere Instagram şu an ‘Arkadaş Haritası’ isimli bir özellik geliştirmekte. Henüz herkese açık durumda olmayan ve beta testleri yapılan özelliğin kişilerin arkadaşlarının konumlarını harita üzerinden görmesini merkezde tutuyor. Bu özellik uçtan uca şifrelemeli yani güvenli olduğu aktarılan, elbette sadece isteyenlerin ya da izin verenlerin birbirinin konumunu harita üzerinde görmesine imkan tanıyacağı söyleniyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir