Instagram CEO’su Adam Mosseri, resmi hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile sektörde hareketlilik yaşanmasını sağladı. Açıklamalarda Instagram ve NFT’lerin bir araya getirilebilmesi adına yeni projeler üzerinde çalışıldığı belirtildi.

2021 yılı NFT dünyası için en parlak dönemlerden birisi oldu. Özellikle oyun sektöründe daha fazla yer almaya başlayan ve kullanıcılar için ciddi kazanç potansiyeli taşıyan NFT, Instagram’ın da radarında.

Instagram CEO’su Adam Mosseri tarafından yapılan yeni sosyal medya paylaşımında, Instagram ile NFT’lerin bir araya getirilebilmesi için çalışmaların yapıldığı belirtildi. Özellikle geçtiğimiz günlerde Instagram’ın kendi NFT platformuna geliştireceğine yönelik çeşitli haberler gündeme gelmiş ve bu iddialar sonrasında gözler yapılacak resmi açıklamaya çevrilmişti.

Instagram cephesinden beklenen açıklama gelmedi. Ancak iddiaların konuşulduğu dönemlerde şirket çatı markası olarak Facebook – Meta değişimi yapılmıştı. Konu ile ilgili yaşanan son gelişmelerde henüz duyurulacak bir şeyin olmadığı vurgulansa da şirketin iddialarda belirtildiği gibi NFT için önemli bir hazırlık aşamasında olduğu görüldü. 

Instagram ve NFT açıklaması: “Araştırıyoruz”

 CEO, “Henüz duyurulacak bir şey yok, ancak NFT’leri daha geniş bir kitle için nasıl daha erişilebilir hale getirebileceğimizi kesinlikle aktif olarak araştırıyoruz.” diyerek konu ile ilgili durumu açıklığa kavuştururken, açıklamalar sonrasında gündemde yeni bilgiler yer almaya başladı.

Mosseri tarafından yapılan açıklamalarda NFT’lerin oluşturulması, satılması, listelenmesi gibi pek çok farklı özel aracın Instagram’a eklenmesinin planlandığı belirtildi. Instagram’ın Metamask, Coinbase ve Facebook’un Novi cüzdanlarını destekleyeceği de uzun zamandan beri konuşuluyordu.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir