Son dönemlerde oyun sektöründe en çok dikkat çeken NFT odaklı geliştirilen oyunlar olurken bu duruma karşı oldukça ilginç bir çıkış geldi.

Destiny 2 adlı oyunu piyasaya sürülen geliştirici ekibinden Max Nichols, NFT kazanma özelliğinin Destiny 2’ye gelip gelmeyeceğini yönelik soruyu yanıtlayarak NFT hakkında olumsuz açıklamalarda bulundu.

“NFT’Ler oyunlara zarar veriyor!

Destiny 2’nin Teknoloji Tasarımcısı olarak bilinen Nichols’ün açıklaması, NFT karşıtı olarak tanımlanmasına yol açtı. Resmi Twitter adresi üzerinden açıklamalarda bulunan ünlü isim, “NFT’ler oyunlar için zararlıdır. Bunların çevresel olarak yıkıcı olduklarını, serveti kötü aktörlerin eline geçirdiklerini ve çoğunlukla dolandırıcılık ya da daha kötü sonuçlar doğurduğunu zaten biliyoruz. Ama ben bir oyun tasarımcısıyım ve bunların oyuncu deneyimine temelden zarar verdiğine de inanıyorum.” dedi.

Yapılan bu açıklamalar Destiny 2 için NFT beklentilerini de boşa çıkacağını net bir şekilde gösterdi. Kazanmak için oyun fikrine karşı çıkan Nichols, bu durumun oyunların ruhuna aykırı olduğu ve oyunların zevk almak ve keyifli vakit geçirmek için tercih edilebilecek bir etkinlik türü olduğunu belirtti. Kazanç sağlamak ya da NFT elde etmek için oyun oynayanların oyun ruhundan uzaklaşacağını ve tamamen kazanç odaklı bir şekilde oyunlara yaklaşacağını söyleyen tasarımcı, bunun da oyundan daha ziyade bir iş olarak görülmeye başlayabileceğini söyledi.

Yapılan bu açıklamalar sonrasında oyun sektörü yeni bir tartışma daha kazanmış oldu. Özellikle Twitter üzerinden yapılan bu paylaşım sonrasında destek verenler kadar karşı çıkanlar da mesajları ile duruma dair fikirlerini sundu. 

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir