Meta bünyesinde yer alan en önemli platformlardan biri olan Instagram, ABD merkezli olarak ürün etiketleme sistemini kullanıma sundu. Instagram, şu an için yalnızca ABD merkezli olarak kullanıcılar tarafından aktarılan fotoğraflar üzerine ürün etiketi yapmaya izin verecek. 

Microsoft’tan Windows 11 için yeni bir adım attı

Kişilerin fotoğraf üzerine yalnızca farklı hesapları etiketlemesini istemeyen firmalar, sürece ürünleri de dahil ediyor ve bu durum pek çok içerik üreticisi için kaliteli bir özellik olarak görünüyor. Ürün etiketleme sürecini daha da spesifik hale getiren bazı hesapları özel bırakan firma, yeni hareketi ile özellikle de makyaj yapmaya odaklanan içerik üreticilerini memnun edecek gibi gözüküyor. Hatta firma, söz konusu bu özelliğin tanıtım görselini de direkt olarak bunun üzerinden sunuyor. Söz konusu bu yeni özellik ile bir içerik üreticisi, paylaşmış olduğu bir portre fotoğrafında kullanmış olduğu tüm makyaj malzemelerini etiketleyebilecekler. 

10 9

Böylelikle kişiler direkt olarak fotoğraf üzerinden ürünlerin satın alma linklerine direkt olarak ulaşabilirler. Platformu alışveriş merkezli olarak önemli şekilde değiştirmeye hızla devam eden Instagram, ilerleyen süreçlerde küresel olarak da kullanıma sunulacağı dile getirilen ürün etiketleme sürecini kolay kullanır hale getirdi. Kişiler bir fotoğraf üzerinde birden fazla ürünü, paylaş tuşuna basmadan hemen önce basit arama ve işaretleme sistemleriyle etiketleme yapabiliyor. Etiket yapılan ürünler hakkında ise üretici firmalara da bildirim geçen Instagram, ilerleyen dönemlerde etiketlenmiş ürünler üzerinden yapılan satışlardan içerik üreticilere de pay verme sistemini de devreye sokacak. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir