Instagram’un TikTok’tan alınan Reels formatı, platform için olumlu sonuçlar doğuruyor. TikTok’un büyük etkisiyle birlikte, Google ve Meta gibi şirketler de dikey video formatlarını platformlarına eklemek zorunda kaldılar. Ancak Reels, Instagram kullanıcıları tarafından olumlu bir şekilde karşılandı ve platformda geçirilen zamanı %24 artırdı.

Instagram’ın Reels Formatı

Instagram, TikTok benzeri video formatı Reels’i, Ağustos 2020’de tanıttı. Reels, 15 saniyelik dikey videolardan oluşan bir koleksiyon sunuyor. Kullanıcılar, popüler müzikler ve efektler eşliğinde yaratıcı içerikler üretebiliyorlar.

Instagram reels reklam

Reels, Instagram Kullanıcıları Tarafından Kabul Görüyor

Reels, Instagram kullanıcıları tarafından olumlu bir şekilde karşılandı ve platformdaki kullanıcıların geçirdiği süreyi %24 artırdı. Instagram, TikTok gibi yapay zeka merkezli tavsiye algoritması kullanarak Reels videolarını öne çıkarıyor ve kullanıcılara platformu açtıklarında izlemeleri için bol miktarda içerik sunuyor.

Reels, YouTube Shorts Gibi Rakipleriyle de Yarışıyor

Reels, YouTube Shorts gibi diğer platformların TikTok benzeri formatlarıyla da rekabet ediyor. YouTube Shorts, verilen son bilgilere göre günlük 30 milyar izlenmeye ulaştı ve aylık ulaştığı kullanıcı sayısı 1,5 milyara kadar çıktı.

Shorts

Instagram, Yeni Özellikler Eklemeye Devam Ediyor

Instagram, son zamanlarda kullanıcı deneyimini geliştirmek için bir dizi yeni özellik ekledi. Bu özellikler arasında son profillere birden fazla bağlantı eklenmesine izin verme, yorum kısmına anket ekleyebilme ve kullanıcılara farklı filtreler ve efektler sunma bulunuyor. Bu özelliklerin kullanıcıların platformu daha fazla kullanmasına neden olduğu düşünülüyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir