Sosyal medya devi Instagram, videoların öne çıkarıldığı yeni arayüzünü test ediyor. Ama şirket küçük bir sorunla karşı karşıya… İşte detaylar:

Sosyal medya devi Instagram, videoları öne çıkarmak için yeni kullanıcı arayüzünü test ediyor. Artık kullanıcılar platforma girdikten sonra tamamen kapsanan videoları görecekler.

Instagram’da güvenlik kodu nasıl kaldırılır?

TikTok’tan ilham alan bu görünümler, Instagram videolarınızı daha değerli hale getiriyor. Ancak, yeni Instagram arayüzünün dezavantajları var. hangisi hala test ediliyor Gelin hikayenin detaylarına birlikte göz atalım.

Instagram hikaye şeridi kayboluyor!

Popüler sosyal medya platformu olan Instagram, yeni bir arayüze geçerek ana sayfada videoları tam ekran yapıyor. Instagram, kullanıcıların zamanlarının %20’sinden fazlasını video platformlarında geçirdiğini duyurdu. TikTok’un yükselişiyle birlikte videolarını öne çıkaran Instagram, bu alanda kendisine destek olmaya devam ediyor.

1 1627856622 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 3

Yeni arayüz, ortaya çıkan videoların ötesinde bir yenilik daha getiriyor. Sorun denilebilecek bu yenilikte Hikayeler kutusu ortadan kalkıyor. Videonun tam ekran modunda test edildiği görünümde; Mesaj kutusu, bildirim düğmesi, profil ve diğer tüm bölümlerin konumu aynı kaldığı görülüyor.

TechCrunch’tan gelen haberlere göre Instagram, yeni arayüzün ve hikayenin test aşamasında ortadan kaybolmasıyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı. Ancak tamamen kararlı sürüm ise ekranı yukarı kaydırdıktan sonra Hikayeler şeridine ulaşıldığı tahmin ediliyor. Kararlı sürümde yeni arayüz ne zaman ortaya çıkacağına dair detaylar henüz netlik kazanmadı.

Instagram TikTok’un yanı sıra YouTube Shorts, videoları Reels adlı videolarla rekabet ediyor. Google kısa süre önce YouTube’un kısa videolarının günde ortalama 30 milyar görüntülendiğini duyurdu. Bu başarının ardından reklam denemelerine başladı. Şirketin ilerleyen zamanlarda daha çok gelir elde etmek için daha çok reklam göstereceği düşünülüyor.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir