Instagram’da influencer ile çalışma yapacak kişilerin en çok sorun yaşadığı konu takipçilerin gerçek olup olmadığı. Peki, Instagram takipçilerinin sahte olup olmadığı nasıl anlaşılır? İşte detaylar

Son dönemlerin en popüler sosyal ağlarından birisi Instagram. Influencer etkinlikleri ile farklı pazarlama çalışmalarının yapılabildiği Instagram’da yüksek takipçi sayılarının gerçek takipçi mi yoksa satın alma mı olduğu soru işaretleri yaratabiliyor. Ancak bu konuda yararlanılabilecek olan araç, bu soruların yanıtlanmasını sağlıyor.

İlginizi çekebilir: Instagram not bırakma nasıl yapılır?

Instagram takipçilerinin sahte olup olmadığı nasıl kontrol edilir?

Instagram takipçi
Instagram takipçi

Instagram takipçilerinin sahte olup olmadığın kontrol etmek istiyorsanız bu konuda geliştirilmiş özel araçtan yararlanabilirsiniz. influencermarketinghub.com üzerindne erişime açılan web sitesi, hesaplar için daha kapsamlı analiz yapılmasını sağlıyor. Takipçi kontrolü yapmak için ise aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

  1. https://influencermarketinghub.com/fake-follower-checker/ adresine giriş yapın.
  2. Sayfanın alt kısmında yer alan bölüme kullanıcının Instagram adını yazın.
  3. Ardından kısa sürecek analiz ile birlikte sonucu öğrenebilirsiniz.

Instagram hesapları için yapacağınız sorgulamalarda etkileşim oranı, beğeni yorum, kalite puanı gibi farklı kriterler üzerinden analiz yapılmaktadır. Takipçilerin sahte olup olmadığının kontrol edilmesinde ise takipçilerin profil fotoğrafları, takipçilerin kaç kişiyi takip ettiği ve takip-takipçi konusundaki oran orantı, takipçilerin gönderi paylaşımları ve bu paylaşımlara aldığı etkileşimler kontrol ediliyor.

iOS için Instagram indir

Android için Instagram indir

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir