Instagram, TikTok ta kullanılan bir özelliği daha kullanıcılarına sunmaya başladığını duyurdu. Instagram’da Reels ile yanıt dönemi başladı.

Reels olarak adlandırılan özelliği ile kısa süre içerisinde büyük bir popülerlik yakalayan Instagram, bu alanda yenilikler sunmaya devam ediyor. Şirketin özellikle Reels paylaşımlarına gelen yanıtlar için yeniden Reels paylaşımı yapılmasına imkan tanıyan yeni özelliği kullanıma sunduğu belirtildi. İlerleyen dönemlerde tüm kullanıcılar tarafından kullanılabilir hale gelecek olan yeni özellik, etkileşimleri artıracağı gibi Reels paylaşımlarının da daha fazla olmasını sağlayacak.

TikTok’un bir özelliği daha Instagram Reels’e geldi

Bugüne kadar Reels gibi pek çok teknoloji de TikTok’un peşini bırakmayan ve TikTok’ta yer alan özellikleri Instagram’a ekleyen Meta, bu konuda takibini sürdürüyor. TikTok’ta kullanılan bu özellik, şimdi Instagram’daki kullanıcılar için sunuldu. Yeni özellik kapsamında, Reels videolarına gelen yorumları yanıtlamak isteyen kullanıcılara yeni bir seçenek sunulacak. Bu yeni seçenekte ise Reels ile yanıtla seçeneği ile yeni bir Reels videosu çekilerek paylaşılabilecek. 

instagram

Yeni özellik için yukarıda görebildiğiniz gibi yeni bir ekran görüntüsü paylaşıldı. Buradan da görüleceği üzere kullanıcıların cevaplarına hitaben yeni videolar ile yanıt verebilmesi mümkün hale getiriliyor. Yanıtlama seçeneklerine eklenen Reels ile yanıtla seçeneğini takip edecek olan kullanıcılar, video çekme ekranına ulaşarak kolayca videoları oluşturabilecek. Aynı zamanda oluşturulan bu yeni videoda yanıtlanan cevap, ekranda gösterilecek. Böylece videonun diğer kullanıcılar tarafından da anlaşılabilmesi sağlanacak. 

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir