Yaklaşan güncellemede Instagram Reels, kullanıcıların daha fazla etkileşim içinde olmasını ve kendilerini daha iyi ifade etmelerini istiyor. İşte detaylar:

Instagram Reels videolarının süresini uzatacak

Popüler TikTok uygulamasına karşı Instagram’da başlatılan Makaralar segmenti her geçen gün büyüyor. Özellikle genç sosyal ağ kullanıcılarını kendine çekmek isteyen uygulama, TikTok’un bazı özelliklerini Reels üzerinde sunuyor. Daha fazla gelişme için Reels, en son güncellemeyle Instagram’a yeni özellikler ekledi.

Android için Instagram indir
iOS için Instagram indir

Instagram Reals’e ardı ardına yeni özellikler geliyor

Instagram Reels, gelecek güncelleme ile hedef kitle ile daha fazla etkileşim sağlamayı ve kullanıcının kendisini daha iyi ifade etmesine yardımcı olmayı hedefliyor. Sonuç olarak disklere yeni enstrümanlar ve ses ifadeleri gibi yeni özellikler eklendi.

Instagram, videonun kısa olmasını eleştirdi ve ağırlıklı olarak bu soruna odaklandı ve videonun maksimum uzunluğunu 90 saniyeye çıkardı. Daha yüksek videolar Instagram Makaralarında paylaşılabilir. Ancak TikTok’un son güncellemeden 10 dakika sonrasına kadar videoları desteklemeye başlamadığını belirtmekte fayda var. Instagram yanıtınızı buradan bekliyoruz. Instagram artık kendi sesinizi doğrudan Reels’e aktarma seçeneği de sunacak. Yeni özellik ile yakalanan videolardan sesi 5 saniyeden uzun videolara dönüştürebilirsiniz. Ayrıca paylaştığınız ses diğer kullanıcılar tarafından kullanılabilir.

Roller ayrıca farklı videolar oluşturmak için yeni ses efektleri ekler. Bu ses efektleri havalı korna, cırcır böceği, davul ve daha fazlasını içerir. Instagram ayrıca Hikayeler kısmında sunulan anket, test ve emoji ifadeleri özelliklerini de Reels’te de sunmaya başlıyor.

Instagram Reels yeni sunulan özellikler ile birlikte TikTok ile yarışında öne geçme niyetinde. Peki siz Instagram Reels’e gelen yeni özellikler hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce şirket bu özelliklerle TikTok’la rekabet etmeyi başarabilecek mi? Görüşlerinizi aşağıda bulunan yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir