Şu anda 15, 30 ve 60 saniyelik kısa video paylaşımına izin veren Instagram Reels özelliği yeniden genişletilecek.

Instagram, TikTok’a rakip olarak geliştirilen makaralama yeteneklerinde büyük bir atılımdır. Lille ilk kullanıldığında 15 saniyeye kadar kısa videoların paylaşılmasına izin veren sosyal medya şirketleri bu süreyi kademeli olarak 30 saniyeye, ardından 60 saniyeye çıkardı.

Ancak kullanıcı, bir dakikanın yetmediğini söyleyerek Instagram’ı eleştirdi. Olumsuz yorumları duyan Meta, Instagram makaralarının süresini tekrar artıracaklarını tespit etti.

Instagram Reels süresi 1,5 dakikaya yükseltildi

Mobil uygulama geliştiricisi Alessandro Palazzi, tersine mühendislik tekniklerini kullanan Instagram Reels için yeni bir güncelleme duyurdu. Paluzzi, makara bölümünün 15, 30, 60 saniyeye ek olarak 90 saniye veya 1.5 dakikalık video bölme yeteneği üzerinde çalıştığını ve bu özelliğin hala geliştirme aşamasında olduğunu söyledi.

Instagram kullanıcılara engellemek isteyebileceği kullanıcıları önerecek

Lütfen 90 saniye seçeneğinin Instagram tarafından onaylanmadığını ve bunun olmayabileceğini unutmayın. Ancak bu ve benzeri özellikler genellikle sızıntıdan sonraki birkaç ay içinde uygulanmaktadır. Öte yandan Instagram Reels ile TikTok arasındaki rekabet göz önüne alındığında, sürenin uzatılması şaşırtıcı değil.

ByteDance çatısı altında bulunan Instagram arşivi TikTok, kullanıcıların 3 dakikaya kadar video kaydetmesine olanak tanıyor. YouTube Shorts hizmetindeki kısa video yarışmasını kazanan Google, Instagram’a benzer şekilde 60 saniyeye kadar içerik paylaşımına izin veriyor.

Bu arada Instagram, Snapchat, TikTok ve YouTube ile şiddetli bir rekabetle karşı karşıya. Snap’in Bitmoji özelliğine benzer şekilde, platformuna yakın zamanda bir “avatar” özelliği ekleyen bir sosyal medya şirketi, kullanıcıların DM’lerde ve hikayelerde 3D avatarları paylaşmalarına izin verdi. Bu özellik kademeli olarak tüm ülkelerde kullanıma sunulacaktır.

Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Reels süresinin uzatılması iyi mi oldu?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir