Instagram QR kodu oluşturarak uygulamadaki diğer hesaplara kolayca giriş yapabilirsiniz. Peki, Instagram QR kodları nasıl oluşturulur?

Instagram’ın QR kod oluşturma yöntemi sayesinde uygulama içindeki hesaplar birbirleriyle daha iyi etkileşime girebiliyor. Instagram’da yeni arkadaşlar edinmek için QR kodu kullanılır. Takip hızını artırmak için Instagram QR kodu kullanılır. Kişi eklemek için kullanıcı adı yerine QR kodunu tarayabilirsiniz. Instagram’dan QR kodu oluşturup ardından kodu tarayarak eklenecek kişinin profiline ulaşmak daha kolay hale geliyor. Bu yazımızda “Instagram QR Kodu Nasıl Oluşturulur” hakkında bilgi vereceğiz.

Instagram hassas içerik filtresini devreye aldı

Instagram QR kodu nedir?

Instagram’ın QR kodu; Bu, Instagram’ın özellikle kullanıcıları için geliştirdiği bir özelliktir. Günümüzde her yerde bulunan QR kod, Instagram’da da kullanılmaya başlandı. QR kod ile kısa sürede daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz. Instagram QR kodları, profilinizin diğer hesaplarla hızlı bir şekilde etkileşim kurmasını sağlar. Instagram platformunun güncellemesinden sonra birçok kişi QR kodu kullanmaya başladı.

Instagram QR kod ekranı özelleştirilebilir. Profildeki “Ayarlar” sekmesine tıklanarak “QR Kodu”nun rengi kolayca değiştirilebilir. Kullanıcılar, Instagram QR kodunun bulunduğu konumu herhangi bir renkte yapabilir. Ayrıca QR kod ekranına emojiler eklenebilir. Bunun için “Ayarlar” sekmesine tıklayın ve ekranda beliren “QR Kod” seçeneğine tıklayın. Ekranda daha fazla ifade belirir. Kullanıcı, QR kodu arka planı için herhangi bir emoji seçebilir.

iOS için Instagram indir

Android için Instagram indir

Instagram’da QR kodu nasıl oluşturulur?

Instagram QR kod oluşturma işlemleri telefon ve bilgisayar için ayrı ayrı yapılır. Telefon ve bilgisayar kullanarak Instagram kare kodu oluşturma işlemini şu şekilde açıklayabiliriz:

Bilgisayarda Instagram QR kodu oluşturma

  • İlk olarak Instagram resmi web sitesinde hesap bilgileri kayıt edilir.
  • Profili Düzenle’nin yanındaki yuvarlak simgeye tıklayın.
  • QR kodlu seçenekler ekrana gelecektir. Bu seçenekten QR kodu yazdırılmalıdır.
  • Farklı renklerde oluşturulan Instagram QR koduna ulaşabilir ve bir sonraki adıma geçebilirsiniz.
  • Resmin altındaki “QR Kodu Al” bölümüne tıklanarak indirme işlemi tamamlanır.
  • QR kodu indirildikten sonra hesap sahibi kodu herhangi bir yere yapıştırabilir.
  • Bu sayede kurumsal veya bireysel hesaplar daha fazla takipçi kazanmaya başlayabilir.

Telefonunuzda Instagram QR kodları oluşturun
iPhone ve Android cihazlardan QR kodları oluşturmak için aşağıdaki işlemleri yapın:

  • Öncelikle Instagram uygulamasına giriş yapın.
  • Sağ üst köşedeki profil simgesine tıklayın.
  • Sağ üst köşedeki üç yatay çizgi çökük.
  • QR kodlu butona basılır.
  • “QR Kodunu Tara” – görselleştirme mengeneleri. QR kodu, bu resmin üst kısmındaki “Renk” seçeneğine tıklayarak farklı renklerde yapılabilir.

Başka bir kişi tarafından oluşturulan Instagram QR kodunu okumak için aşağıdaki işlemlerin gerçekleştirilmesi gerekir: “QR kodunu tara” seçeneğine dokunulmalı ve kamera ile kod taranmalıdır. Instagram simgesi tarandıktan sonra Devam seçeneği belirir. “Profili Görüntüle” seçeneğine tıklayarak hesap profilinizi görüntüleyebilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir