Meta çatısı altında yer alan en önemli platformları arasında yer alan Instagram için pek çok özelliğin yakında sunulacağı dile getiriliyor. Popüler yazılımların beta sürümlerini detaylarıyla inceleyen Alessandro Paluzzi, şu an için kullanıma sunulmayan Instagram özelliklerini bulmaya devam ediyor. 

Paluzzi’nin şaşırtıcı keşiflerine göre popüler platform, paylaşılan Hikayeler’e fotoğraf ve sesli mesaj ile cevap verme sistemleri üzerinde çalışmalar yapıyor. Kişisel profillere paralı aboneler için paylaşılan özel içerikleri bir arada sunacak olan kategori ekleyeceği ortaya çıkarılan Instagram, aynı zaman içerisinde kişilerin QR kod üzerinden içerik paylaşımı yapması için de bir alt yapı üzerine çalışıyor. Mobil yanında web sürümü üzerinden de Hikaye beğenme özelliğini sunmaya hazırlanan platform, atılmasının bir süre sonra kaybolacak “tepki verme” sistemini de kullanıma sunmaya hazırlanıyor.

6 13

Direkt mesajlar için yeni bir “Coachella” isimli sohbet teması hazırladığı Paluzzi tarafından bulunan yeni planlar arasında olan Instagram, bu yeni bulunan tüm özellikleri 1-2 ay içerisinde kullanıcıların beğenisine sunabilir. Bu konu ile ilgili olan Paluzzi net bir tarih belirtmiyor ancak göstermiş olduğu pek çok özelliğin çıkması 60 gün kadar sürebiliyor. Firma genel bir çıkış yapmadan önce ciddi beta testleri gerçekleştiriyor. Geçtiğimiz haftalarda platform kronolojik olarak sıralamayı akışa dahil etmişti.

BQ Huawei’nin işletim sistemini kullanacak

Firma yeni dönem içerisinde kişilere tam olarak “Takip Ettiklerin” ve “Favoriler” olmak üzere iki farklı seçenek sunuyor. Burada “Takip Ettiklerin” seçilmesi halinde, takip edilen hesaplardan gelen en son içerik paylaşım sırasıyla kullanıcıların karşısına çıkıyor. “Favoriler” seçeneği seçilmesi halinde ise favoriye eklenen hesaplardan  (Şimdilik üst limit 50) gelen içerikler en önde çıkacak. Favoriler içerikler istenirse ayrı bir akış sayfasında da görülebiliyor. Yeni dönem yakın zaman içerisinde herkes için aktif ediliyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir