Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformlarından Instagram, ik kişinin tek bir akış gönderisinin veya Reels videosunun sahipliğini ortak bir şekilde paylaşmasına izin veren yeni bir özelik olarak “Collabs”in, yani “Ortak Çalışmalar”ın duyurulması ile beraber bir haftalık bir ürün tanıtımı yapmaya başlıyor. 

Bunun yanı sıra Instagram, çarşamba günü bir gönderiye kar amacı olmadan bir bağış toplama aracı eklemenin yeni bir yöntemini test ederek bir yeniliği daha kullanıcıların beğenisine sunuyor. Son olarak ise perşembe günü, masaüstünde fotoğraf ve videolar gönderileri hazırlama yeteneğinin yanı sıra Reels için yeni bir müzik odaklı efektleri de kullanıcıların beğenisine sunuyor. Yeni Ortak Çalışmalar özelliği, iki kişinin ayrı ayrı kullandığı hesabın bir paylaşımı veya Reels videosunu birlikte paylaşmasına izin veriyor. Akış gönderisi veya Reels videosu, her kullanıcının takipçileri için ortak görünecek ve yorum dizini bir olacak ve aynı zamanda görüntülenme ve beğeni sayıları da paylaşılacak. Ortak çalışmalar etiketleme ekranından etkin hale getirilir ve ardından ise ikinci hesabın davet i kabul ediyor olması gerekir. 

Instagram yeni özellikler ile gelişiyor

17 8

Buna ek olarak Instagram, yaz aylarının ilk günlerinde yapılan sınırlı bir testin ardından, kullanıcıların perşembe gününden sonra masaüstü internet tarayıcılarından fotoğraf ve video gönderme imkanı da sunuyor. Bu, sadece masaüstü gelen çok temelli bir özellik gibi gözükebilir ancak Instagram’ın masaüstü özelliği, uygulamalarında yer alan özellikleri biraz arkadan takip ediyor. Örnek vermek gerekirse, tarayıcıya DM özelliği sadece geçtiğimiz yıl içerisinde sunuldu. 

Son olarak belirtmek gerekirse, bu hafta içerisinde duyurulan birkaç küçük izinle de dikkat çekiyor. Çarşamba gününden sonra Instagram, arayüzünün sağ üst köşesindeki “+” düğmesine dokunduktan sonra erişebilecek gönderilerde bağış toplamak için yeni bir yöntem daha keşfetti. Aynı zamanda Perşembe günü Reels’e bir çift müzik odaklı yeni özellik daha geliyor. Superbeat videoya şarkının ritmine uygun efektler eklerken, Dinamik ve 3D şarkı sözleri ile de video sırasında şarkı sözlerini görüntülemek adına daha ilginç bir yöntem kullanılıyor. Konu ile ilgilği olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup yakın zamanda platforma yeni özellikler gelebilir. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir