Instagram’ın ne kadar veri kullandığını biliyor musunuz? Bu yazımızda sizlere Instagram verilerini adım adım nasıl azaltacağınızı göstereceğiz.

Mobil data kullanımı hızla artıyor. Kişi başına ayda bir gigabayttan fazla veri tüketimi artık alışılmadık bir durum değil. Ancak günlük hayatımızda en çok kullanılan sosyal ağlardan biri olan Instagram’ın ne kadar veri tükettiğini biliyor musunuz? Instagram’ın ne kadar veri kullandığını tam olarak bilemiyoruz, özellikle hikayeler güncellendiğinden beri internetinizi yoğun bir şekilde kullanmaya başlayan bir uygulama. Çünkü daha çok Instagram videosu izlemeyi seviyorsanız internet paketiniz bir anda tükenebilir.

Instagram’da güvenlik kodu nasıl kaldırılır?

Araştırmacıların tahminlerine göre Instagram’da bir saat gezinmek 100 megabayt mobil veri kullanabilir. Pek işe yaramıyor ama her gün yaparsanız ayda 3 GB internet kullanıyorsunuz. Ayrıca saatte 100 MB harcayacağınız sabit bir zaman da yok. Ancak 3-4 hikaye ve 1-2 video izleyerek bir saatte bu sayıya ulaşmak hiç de zor değil.

Instagram ne kadar veri kullanır?

Instagram tarafından bildirildiği gibi, 40 veya daha fazla fotoğraf bir megabayt kadar yer kaplıyor. Instagram’a yüklenen her fotoğraf için 2 ila 4 MB veri kullanmayı da düşünmelisiniz. son 12 ayda Kurumsal güvenlik uzmanı ve veri yönetimi firması Vandra, Instagram Store’un geçen yılın Ağustos ayında kullanıma sunulmasından bu yana, Kullanıcılar, özellik yayınlanmadan öncesine göre %71.5 daha fazla veri kullandı. Instagram Stories’e yüklediğiniz video 10-15 MB veri kullanır. Ancak Boomerang ile fotoğraf yüklemenin veya paylaşmanın maliyetinin maksimum 4-10MB olduğunu söylüyor.

Instagram veri kullanımı nasıl azaltılır?

Mobil verilerinizi boşa harcamakla suçlanan birkaç uygulama arasında. Muhtemelen eski arkadaşınızın Instagram’ını hiç düşünmediniz. Yani, nasıl suçlu olabilir? Sadece resimler, değil mi? Bazı filtrelerle yüzlerce fotoğraf… Fotoğraf ve bazen video. Peki ya izniniz olmadan oynatılan video akışı?

Neyse ki Instagram’ın size anlatmaktan asla çekinmediği ama sır gibi sakladığı detayları sizlerle paylaşacağız. Uygulamada mobil veri kullanımını kontrol etmenin bir yolu var. Tüm bu karmaşayı sona erdirmek için Daha Az Veri Kullan düğmesinin etkinleştirilmesi yeterlidir. Aslında videolar artık mobil ağınıza otomatik olarak yüklenmemektedir. Aşağıda bu özelliğin nasıl kullanılacağını adım adım öğrenebilirsiniz.

  • Instagram ana sayfasında Profil’e ve sağ üstteki Ayarlar simgesine dokunun.
  • Ayarlar’da aşağı kaydırın ve Hücresel Verileri Kullan’a dokunun.
  • Daha az veri kullan’a dokunun.
  • Tebrikler! Artık Instagram daha az veri kullanacak.

Yüksek Çözünürlüklü Medya’ya ve ardından şu seçeneklerden birini seçin.

  • Asla: Instagram size asla yüksek çözünürlüklü medya göstermez.
  • Yalnızca WiFi: Instagram, yalnızca cihazınız WiFi’ye bağlıysa size yüksek çözünürlüklü medya gösterir.
  • Hücresel + WiFi: Instagram, cihazınız hücresel veriye veya WiFi’ye bağlı olduğunda size yüksek çözünürlüklü medya gösterir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir