Instagram’a giriş yapan kullanıcılar bir sürprizle karşılaştı. Instagram, masaüstü sürümde değişikliğe gitti. Menülerin yeri değişirken pek çok kullanıcı yeniliğe alışamadı.

Meta’ya ait Instagram, masaüstü kullanıcıları için yeni bir arayüzü sunmaya başladı. Yeni tasarımda Instagram alanı genel olarak ikiye ayrılıyor. Çoğu kullanıcının ilk görüşte garipsediği tasarım, bundan sonraki süreçte Instagram’ın ana yüzü olacak.

Instagram’ın kullanıcı sayısı açıklandı

İşte Instagram masaüstü arayüzündeki değişiklikler

Ekranın sol tarafına alınan menüde; arama, keşfetme, mesajlar, bildirimler, kullanıcı profili ve diğer simgeler ve seçeneklere yer verilmiş.  Dikey olarak listelenen bu simgeler önceki tasarıma göre farklı bir görünüm sağlıyor.

Ekranın sağ tarafında ise en üstte yatay olarak hikayelere yer verilmiş. Hikaye bölümünün altında ise standart olarak gönderiler yer alacak.

Instagram’ın kullanıma sunulduğu ilk günlere göre büyük bir gelişme kaydettiğini söylemek mümkün. Bugün hikayeler, Reels gibi yeni bölümlerle ile mobil ve masaüstünde pek çok alan kullanıcılara daha iyi bir sosyal ağ deneyimi sunuyor. Üstelik yeni getirilen özellikler ile kullanıcıların doğrudan masaüstünden fotoğraf ve video göndermesi mümkün.

İşte Instagram’ın yeni masaüstü görünümü;

8

Instagram mobil de değişecek

Masaüstünün yanı sıra mobilde de kullanıcıları yenilikler bekliyor. Bu konuyla ilgili ilk paylaşımlar ise şöyle;

iOS için Instagram indir

Android için Instagram indir

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

One reply on “Instagram masaüstü arayüzü değişti!”

  • Timur
    29 Ekim 2022 at 16:19

    berbat sabahtan beri alışmaya çalışıyorum ama ısınamadım üstelik twitter kullanan bitri olarak dikey moda çabuk alışmam gerekirdi ama olmuyor