Sosyal medyanın en önemli platformlarından biri olan Instagram için bugün sıra dışı bir adım atıldı. Platformun logosunda önemli bir değişiklik yapıldı. Instagram logosunda görüleceği üzere, ya da iyi bir ekran üzerinden bakılmıyorsa fark edilmesi zor bir değişiklik yapıldı. 

Firma uzun bir zamandır kullandığı logonun parlaklığı artırıldı, böylelikle daha canlı hale getirildi. Bu parlaklık artışı ile diğer uygulamalar arasında daha da çok dikkat çekmek istemiş gibi görünen platform, logosu üzerinde yapmış olduğu geçmiş yıllardaki büyük değişikliğin ardından herhangi bir değişiklik de yapılmadı. Instagram, bundan önce bir NFT adımı ile gündeme gelmişti. Türkçe karşılığı Nitelikli Fikri Tapu olarak belirlenen NFT için platform yalnızca belirli kişiler için NFT dönemi başlatıldı. 

Sürece dahil edilen ABD’li kullanıcılar, platformda satın aldıkları ya da ürettikleri NFT’leri detaylarıyla beraber paylaşılabilecek. Bu süreç içerisinde herhangi bir ücret olmadığını dile getiren Adam Mosseri, içerik üreticilerin daha fazla ve düzenli para kazanmasını istiyor ve bu konuyla ilgili olarak dijital ürünlerin iyi bir seçenek olabileceğini düşünüyor. Yani sürecin ileriki zamanlarda bir tarafı da olacak, içerik üreticiler direk olarak Instagram içerisinde NFT satıp alabilecek. Firma, konuyla ilgili olarak yapılan anlaşmaya göre paylaşılan NFT içerikleri profil sayfasında NFT içerikleri profil sayfasındaki özel menüde gözler önüne serecek ve paylaşımların köşesine içeriğin NFT olduğunu gösteren bir simge yer alacak. 

instagram logosu yenilendi 3

SpaceX Starlink projesi için yeni uydular atıldı


Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir