Dünyanın en çok kullanılan ve popüler olan platformlarından Instagram için 2022’nin ikinci yeni özelliği de gündemde yerini aldı. Bu özelliğe sevinecek pek çok kişi olacak gibi gözüküyor. 

Instagram üzerinden paylaşılan fotoğraflar ve videolar, kişisel profillere sıralı bir şekilde düşüyor ve bunların yeri sonrasında da değiştirilemiyor. İşte söz konusu bu durum yakın zaman içerisinde değişecek gibi gözüküyor. Şirket şu an için aktif olarak profil sayesinde görülen kişisel paylaşım ızgarası alanında değişiklik yapma imkanını sunacak. Böylelikle kişisel paylaşım ızgarasındaki fotoğraf ve videoların yerini değiştirmek mümkün olacak ve istediğiniz gibi yerleştirebileceksiniz. 

Instagram sevindirecek bir özelliğe kavuşuyor

9 6

Alessandro Paluzzi tarafından inşa edilen söz konusu bu özelliğin yakın zaman içerisinde hem iOS hem de Android cihazlar için aktif edilmesi bekleniyor. Fakat firmadan şu an için süreçle ilgili olarak net bir açıklama gelmedi. Genellikle Paluzzi gibi geliştiriciler tarafından keşfedilen bu tarz özelliklerin her kullanıcıya sunulması epey zaman alıyor. Instagram tarafının 2022’deki resmi olarak aktarılan ilk özelliği ise ana ekran özelleştirmek üzere olmuştu. 

LinkedIn, artık sesli etkinlikler yapabilecek

Hatırlamak gerekirse yeni dönem içerisinde ana ekran üç kategoriye bölünebilecek. Burada Home, Favorites ve Following seçenekleri kullanıcıların beğenisine sunulacak. Home yani ana ekran seçeneğinde Instagram’ın size özel olarak seçmiş olduğu içerikler olacak. Favorites yani favoriler kısmında favori olarak belirlenen kişilerin paylaşmış olduğu içerikler gösterilecek. Following alanı ise takip edilen kısmında takip ettiğiniz içerikleri paylaşıldığı zaman göre sıralanacak. 2022 yılında spesifik olarak video konusuna daha detaylı bir şekilde odaklanacak olan platform, gelişmeye devam ediyor fakat artık geri planda tutuluyor. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup yakın zamanda daha verimli bilgilerin elde edilmesi bekleniyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir